Bug 1274289 - instack-virt-setup fails to create seed on RHEL - 7.2
Summary: instack-virt-setup fails to create seed on RHEL - 7.2
Keywords:
Status: CLOSED NOTABUG
Alias: None
Product: Red Hat OpenStack
Classification: Red Hat
Component: instack-undercloud
Version: 7.0 (Kilo)
Hardware: Unspecified
OS: Unspecified
high
high
Target Milestone: y2
: 7.0 (Kilo)
Assignee: James Slagle
QA Contact: yeylon@redhat.com
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2015-10-22 12:41 UTC by wes hayutin
Modified: 2016-04-18 06:57 UTC (History)
5 users (show)

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2015-10-29 14:43:50 UTC
Target Upstream Version:


Attachments (Terms of Use)
instack virt setup log (9.96 KB, text/plain)
2015-10-22 12:41 UTC, wes hayutin
no flags Details
initial instack virt setup log (19.69 KB, text/plain)
2015-10-22 12:42 UTC, wes hayutin
no flags Details

Description wes hayutin 2015-10-22 12:41:30 UTC
Created attachment 1085492 [details]
instack virt setup log

Description of problem:

seed VM not running

seed VM not defined
Created machine seed with UUID 96629d39-8075-4b3f-8b52-ddb273a1baa5
Seed VM created with MAC 52:54:00:25:e1:84
error: Failed to define pool default
error: operation failed: pool 'default' already exists with uuid b590079b-7f49-469a-9721-d6e89b80e7f3

Comment 2 wes hayutin 2015-10-22 12:42:15 UTC
Created attachment 1085493 [details]
initial instack virt setup log

Comment 3 wes hayutin 2015-10-22 12:54:34 UTC
[stack@hp-dl320g8-13 ~]$ virsh net-list
 Name                 State      Autostart     Persistent
----------------------------------------------------------
 brbm                 active     yes           yes
 default              active     yes           yes

[stack@hp-dl320g8-13 ~]$ 
[stack@hp-dl320g8-13 ~]$ 
[stack@hp-dl320g8-13 ~]$ 
[stack@hp-dl320g8-13 ~]$ virsh net-list
 Name                 State      Autostart     Persistent
----------------------------------------------------------
 brbm                 active     yes           yes
 default              active     yes           yes

[stack@hp-dl320g8-13 ~]$ virsh net-destroy default
Network default destroyed

[stack@hp-dl320g8-13 ~]$ virsh net-list
 Name                 State      Autostart     Persistent
----------------------------------------------------------
 brbm                 active     yes           yes

[stack@hp-dl320g8-13 ~]$ instack-virt-setup 
+ mkdir -p /home/stack/.instack
+ LOGFILE=/home/stack/.instack/virt-setup.log
+ exec
<snip>
+ shift 2
+ true
+ case "$1" in
+ VLAN_TRUNK_IDS=
+ shift 2
+ true
+ case "$1" in
+ shift
+ break
++ vlan_trunks ''
++ local IDS=
++ '[' -z '' ']'
++ return 0
+ VLAN_TRUNK_DATA=
+ for NAME in '$BRIDGE_NAMES'
+ create_bridge brbm ''
+ local BRIDGE_NAME=brbm
+ local VLAN_TRUNK_DATA=
+ sudo ovs-vsctl list-br
+ grep 'brbm$'
brbm
+ virsh net-list --persistent
+ grep 'brbm '
 brbm                 active     yes           yes
+ virsh net-destroy brbm
Network brbm destroyed

+ virsh net-list --inactive --persistent
+ grep 'brbm '
 brbm                 inactive   yes           yes
+ virsh net-undefine brbm
Network brbm has been undefined

+ virsh net-define /dev/fd/63
++ sed -e s/%NETWORK_NAME%/brbm/ -e s/%VLAN_TRUNK_DATA%// /usr/share/tripleo/templates/net.xml
Network brbm defined from /dev/fd/63

+ virsh net-autostart brbm
Network brbm marked as autostarted

+ virsh net-start brbm
Network brbm started

++ sudo virsh net-list --all --persistent
++ grep default
++ awk 'BEGIN{OFS=":";} {print $2,$3}'
+ default_net=active:yes
+ state=active
+ autostart=yes
+ '[' active '!=' active ']'
+ '[' yes '!=' yes ']'
Domain seed has been undefined


seed VM not running

seed VM not defined
Created machine seed with UUID c9ba7af0-68d3-42b7-8798-5e5d307a1eb3
Seed VM created with MAC 52:54:00:2c:09:7e
error: Failed to define pool default
error: operation failed: pool 'default' already exists with uuid b590079b-7f49-469a-9721-d6e89b80e7f3

Comment 6 wes hayutin 2015-10-29 14:44:04 UTC
I re-provisioned our RHEL 7.2 box with  RHEL-7.2-20151015.0 Server x86_64
The undercloud install is getting past earlier errors


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.