Bug 1282490 - [CEPH-DEPLOY]: ceph-deploy crashed when wrong argument is passed during repo based install on Ubuntu
[CEPH-DEPLOY]: ceph-deploy crashed when wrong argument is passed during repo...
Status: NEW
Product: Red Hat Ceph Storage
Classification: Red Hat
Component: Installer (Show other bugs)
1.3.1
x86_64 Linux
unspecified Severity medium
: rc
: 1.3.4
Assigned To: Gregory Meno
ceph-qe-bugs
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2015-11-16 10:19 EST by shylesh
Modified: 2016-08-03 14:47 EDT (History)
4 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed:
Type: Bug
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description shylesh 2015-11-16 10:19:57 EST
Description of problem:
while referring to the document https://gitlab.cee.redhat.com/ngoswami/red-hat-ceph-storage-object-gateway-ubuntu/blob/v1.3/installation.adoc. I accidentally provided ISO based install's args while I was doing repo based install. So ceph-deploy crashed.

Version-Release number of selected component (if applicable):

ceph@magna104:~/ceph-config$ dpkg -l | grep ceph-deploy
ii  ceph-deploy                         1.5.27.3trusty                        all          Ceph-deploy is an easy to use configuration tool

ceph@magna104:~/ceph-config$ dpkg -l | grep ceph-deploy
ii  ceph-deploy                         1.5.27.3trusty                        all          Ceph-deploy is an easy to use configuration tool


Please refer https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1272393#c19
 

Additional info:


we are following 1.3 document for object gateway on ubuntu running the
> command "ceph-deploy repo ceph-mon <gateway-node> " fails with 
> 
> ceph@magna104:~/ceph-config$ ceph-deploy repo ceph-mon  magna110
> [ceph_deploy.conf][DEBUG ] found configuration file at:
> /home/ceph/.cephdeploy.conf
> [ceph_deploy.cli][INFO  ] Invoked (1.5.27.3): /usr/bin/ceph-deploy repo
> ceph-mon magna110
> [ceph_deploy.cli][INFO  ] ceph-deploy options:
> [ceph_deploy.cli][INFO  ]  username                      : None
> [ceph_deploy.cli][INFO  ]  func                          : <function repo at
> 0x7f2766fafc08>
> [ceph_deploy.cli][INFO  ]  verbose                       : False
> [ceph_deploy.cli][INFO  ]  overwrite_conf                : False
> [ceph_deploy.cli][INFO  ]  quiet                         : False
> [ceph_deploy.cli][INFO  ]  remove                        : False
> [ceph_deploy.cli][INFO  ]  cd_conf                       :
> <ceph_deploy.conf.cephdeploy.Conf instance at 0x7f27666d5b90>
> [ceph_deploy.cli][INFO  ]  cluster                       : ceph
> [ceph_deploy.cli][INFO  ]  host                          : ['magna110']
> [ceph_deploy.cli][INFO  ]  repo_url                      : None
> [ceph_deploy.cli][INFO  ]  ceph_conf                     : None
> [ceph_deploy.cli][INFO  ]  default_release               : False
> [ceph_deploy.cli][INFO  ]  gpg_url                       : None
> [ceph_deploy.cli][INFO  ]  repo_name                     : ceph-mon
> [ceph_deploy.repo][DEBUG ] Detecting platform for host magna110 ...
> [magna110][DEBUG ] connection detected need for sudo
> [magna110][DEBUG ] connected to host: magna110
> [magna110][DEBUG ] detect platform information from remote host
> [magna110][DEBUG ] detect machine type
> [ceph_deploy.repo][INFO  ] Distro info: Ubuntu 14.04 trusty
> [ceph_deploy][ERROR ] Traceback (most recent call last):
> [ceph_deploy][ERROR ]   File
> "/usr/lib/python2.7/dist-packages/ceph_deploy/util/decorators.py", line 69,
> in newfunc
> [ceph_deploy][ERROR ]     return f(*a, **kw)
> [ceph_deploy][ERROR ]   File
> "/usr/lib/python2.7/dist-packages/ceph_deploy/cli.py", line 169, in _main
> [ceph_deploy][ERROR ]     return args.func(args)
> [ceph_deploy][ERROR ]   File
> "/usr/lib/python2.7/dist-packages/ceph_deploy/repo.py", line 73, in repo
> [ceph_deploy][ERROR ]     install_repo(distro, args, cd_conf, rlogger)
> [ceph_deploy][ERROR ]   File
> "/usr/lib/python2.7/dist-packages/ceph_deploy/repo.py", line 28, in
> install_repo
> [ceph_deploy][ERROR ]     repo_url = repo_url.strip('/')  # Remove trailing
> slashes
> [ceph_deploy][ERROR ] AttributeError: 'NoneType' object has no attribute
> 'strip'
> [ceph_deploy][ERROR ]
> 
> 
> 
> so I followed the command "ceph-deploy install --repo --release=ceph-osd
> <ceph-node>[<ceph-node> ...]" then it works. Could you please confirm this
> with someone while writing 1.3.1 object gateway for ubuntu.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.