Bug 1289152 - Wrong repo url
Wrong repo url
Status: CLOSED UPSTREAM
Product: Red Hat Software Collections
Classification: Red Hat
Component: rh-php56 (Show other bugs)
rh-php56
Unspecified Unspecified
unspecified Severity unspecified
: alpha
: 2.2
Assigned To: Remi Collet
BaseOS QE - Apps
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2015-12-07 09:37 EST by Marc Bennewitz
Modified: 2016-02-11 05:09 EST (History)
2 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2016-02-11 05:09:50 EST
Type: Bug
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Marc Bennewitz 2015-12-07 09:37:29 EST
Description of problem:
It looks like after www.softwarecollection.com was down last week the repository structure for rh-php56 has been changed and I had some issues with wrong linked URLs.

1. The yum repository define rpm at "https://www.softwarecollections.org/en/scls/rhscl/rh-php56/" is wrong linked to "https://www.softwarecollections.org/repos/rhscl/rh-php56/epel-7-x86_64/"
  I found the repo rpm at "https://www.softwarecollections.org/repos/rhscl/rh-php56/rhscl-rh-php56-el7-epel-7-x86_64/noarch/"

2. After installing the RPM the configured baseurl in "/etc/yum.repos.d/rhscl-rh-php56-epel-7-x86_64.repo" is wrong so I need to changed that manually to (but it breaks our deployment):

[rhscl-rh-php56-epel-7-x86_64]
name=PHP 5.6 - epel-7-x86_64
#baseurl=https://www.softwarecollections.org/repos/rhscl/rh-php56/epel-7-x86_64
baseurl=https://www.softwarecollections.org/repos/rhscl/rh-php56/rhscl-rh-php56-el7-epel-7-x86_64
enabled=1
gpgcheck=0


Version-Release number of selected component (if applicable):
Installed Packages
Name        : rhscl-rh-php56-epel-7-x86_64
Arch        : noarch
Version     : 1
Release     : 2
Size        : 160  
Repo        : installed
From repo   : /rhscl-rh-php56-epel-7-x86_64-1-2.noarch
...


Steps to Reproduce:
yum install -y https://www.softwarecollections.org/repos/rhscl/rh-php56/rhscl-rh-php56-el7-epel-7-x86_64/noarch/rhscl-rh-php56-epel-7-x86_64-1-2.noarch.rpm
yum install -y rh-php56-php-cli

Actual results:
404 File Not Found

Expected results:
Successfully installed package
Comment 1 Remi Collet 2015-12-08 09:06:28 EST
Evrything should be back and up again.

Can you pleas confirm ?
Comment 2 Marc Bennewitz 2015-12-09 04:46:59 EST
Hi Remi,

yes it's working now

THANKS!

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.