Bug 13007 - GUI upgrade problem with Trident 3DImage 9750
GUI upgrade problem with Trident 3DImage 9750
Status: CLOSED DUPLICATE of bug 15453
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: anaconda (Show other bugs)
i386 Linux
high Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Matt Wilson
Brock Organ
: 13149 (view as bug list)
Depends On:
Blocks: 13149
  Show dependency treegraph
Reported: 2000-06-24 19:27 EDT by Henri Schlereth
Modified: 2007-03-26 23:32 EDT (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Last Closed: 2000-08-16 16:06:56 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---

Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Henri Schlereth 2000-06-24 19:27:29 EDT
Machine P100 64MB/PCI
Video Trident 3DImage 9750
Compaq SVGA
6 GB Quantum HD
32X Compaq Cd-rom
1x Sony CDu33a
3c503 NIC
Dual Boot RH6.2/Win95
(note: this not a compaq machine, it just has some scavenged compaq parts)

The installer booted up into the GUI and promptly began doing the
video earthquake/lambada. If I could strap myself into a paint mixer and
get it to synch with the monitor I likely could have continued.
I will try to do a text mode after my eyes settle down again.

Mind now, this does work with RH62 and X and windoze.


P.S. backed up my rpm database files this time. :)
Comment 1 Henri Schlereth 2000-06-30 23:24:29 EDT
Additional tests.
I have managed to persuade X to start at 1024x768 8bpp. Gnome starts fine
KDE crashes, and XCFE locks keyboard/screen up hard on shutdown. The
configuration file comments out the 4 MB of memory.
Any value below or above the given number either results in blur/shaking
or Xconfigurator fails.
I tested both the xfce I had amd the one from the powertools CD
(I believe identical versions)
Comment 2 Henri Schlereth 2000-07-01 00:37:49 EDT
Final addendum:
After I made sure all symlinks to X were identical in both /usr/X11R6/bin
and /etc/X11, and made sure XFree86 was suid root, now non-root users
can run X.
Additionally I changed the settings under Xconfigurator to 800x600, let
it claim there was a problem and just quit instead of back. Viola
despite the so called problem 800x600. Not a very satisfying prosect for
Joe Customer to deal with but at least these are clues provided.

Xfce is totally hosed still. Click on any icon and it goes to
lock-up land. Symptoms are open box(blank) and croak.
I dont have an answer for that one.
Comment 3 Glen Foster 2000-07-18 15:28:59 EDT
This defect is considered MUST-FIX for Winston Beta-5
Comment 4 Erik Troan 2000-07-21 12:52:27 EDT
*** Bug 13149 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 5 Glen Foster 2000-07-21 14:40:49 EDT
Does this defect still exist with (on) Winston beta-4?
Comment 6 Henri Schlereth 2000-07-21 15:04:38 EDT
Cant answer to Beta4, I dont have the bandwidth to do an rpm download in a reasonable time-frame.
Comment 7 Michael Fulbright 2000-07-27 14:37:23 EDT
Is this fixed in beta 5?
Comment 8 Emmanuel Galanos 2000-08-04 09:55:16 EDT
Beta5 does not fix this bug. The effect I see seems a bit different, but
basically it makes it impossible to do a GUI install.
Comment 9 Henri Schlereth 2000-08-04 18:17:07 EDT
Beta5 GUI crashes on me, still unresolved issue.
Comment 10 Matt Wilson 2000-08-04 18:58:58 EDT
whatd does the crash look like?
Comment 11 Henri Schlereth 2000-08-08 17:28:26 EDT
Sorry for the delay, in Beta5 aka Pinstripe it crashes prior to the switchover to GUI, either anaconda or sig11. I will try to re-create
it tonight. This machine will install RH6.1 just fine but nothing after that. If I do a manual RPM everything will work if tediously.
It takes an average of 1 day straight or 2 1/2 days liesurely to do a full bore shotgun upgrade(everything).
Comment 12 Henri Schlereth 2000-08-16 16:06:54 EDT
As of RC5 the GUI no longer crashes but instead becomes an etch-a-sketch. This is actually an improvement of sorts.
Amazingly when I went back and did a text upgrade it went all the way thru. This machine hasnt allowed me to do
anything but a manual rpm since after RH6.1. This is major progress for this boxen. The etch-a-sketch problem goes away
when I re-install the XFree86-SVGA-20 version from RH6.2. Dont know what to say about that, but that's how I "fix" it.
A reversion isnt that bad if you have it available.

Comment 13 Bill Nottingham 2000-08-16 23:50:59 EDT

*** This bug has been marked as a duplicate of 15453 ***

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.