Bug 130631 - soundcard ali is detected, but nothing added to /etc/modprobe.conf
soundcard ali is detected, but nothing added to /etc/modprobe.conf
Status: CLOSED RAWHIDE
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: kudzu (Show other bugs)
2
All Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Bill Nottingham
David Lawrence
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2004-08-23 00:55 EDT by Marius Andreiana
Modified: 2014-03-16 22:47 EDT (History)
1 user (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2004-09-30 10:02:30 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)
lspci -v (3.63 KB, text/plain)
2004-08-23 00:55 EDT, Marius Andreiana
no flags Details

  None (edit)
Description Marius Andreiana 2004-08-23 00:55:17 EDT
On a laptop, the soundcard is properly detected by
system-config-soundcard, it says correct model and kernel module
snd-ali5451.
But after finishing install, it doesn't work, as /etc/modprobe.conf
has only one line:
alias eth0 e100

Should have had something about snd-ali too. Running as root "modprobe
snd-ali5451" fixes it.
Expecting the sound to work "out of the box"

Additional info:

Attaching lspci -v.

Not sure if kudzu is the right component.
Comment 1 Marius Andreiana 2004-08-23 00:55:57 EDT
Created attachment 102976 [details]
lspci -v
Comment 2 Bill Nottingham 2004-09-30 00:58:03 EDT
Does this work in FC3 Test?
Comment 3 Marius Andreiana 2004-09-30 01:40:10 EDT
I don't have that system anymore, sorry I can't confirm.
Comment 4 Bill Nottingham 2004-09-30 10:02:30 EDT
This should work in FC3 test; the mapping is there. Closing as
'rawhide' for now.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.