Bug 1314969 - Writer - I see Automatic spell checking stopper working?
Writer - I see Automatic spell checking stopper working?
Status: CLOSED INSUFFICIENT_DATA
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: libreoffice (Show other bugs)
23
x86_64 Linux
unspecified Severity high
: ---
: ---
Assigned To: Caolan McNamara
Fedora Extras Quality Assurance
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2016-03-05 05:39 EST by lejeczek
Modified: 2016-04-05 05:52 EDT (History)
6 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2016-04-05 05:52:51 EDT
Type: Bug
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description lejeczek 2016-03-05 05:39:35 EST
Description of problem:


Version-Release number of selected component (if applicable):

libreoffice-writer-5.0.5.2-2.fc23.x86_64

How reproducible:


Steps to Reproduce:
1.
2.
3.

Actual results:


Expected results:


Additional info:
Comment 1 Caolan McNamara 2016-03-07 05:39:11 EST
You have to give more details. The language for example
Comment 2 David Tardon 2016-03-08 03:58:02 EST
By the nick I guess the language is Polish... That works here anyway. Do you have hunspell-pl installed?
Comment 3 lejeczek 2016-03-08 07:08:55 EST
nick yes, but it's all english. I have these:

hunspell-debuginfo-1.3.3-8.fc23.x86_64
hunspell-1.3.3-8.fc23.x86_64
hunspell-en-US-0.20140811.1-2.fc23.noarch

I Writer I have, in "Language Settings"
check spelling as you type
check grammar as you type

there is no auto-correction for one, but also even if I select text and go F7 checking is not run, certainly nothing gets highlighted.

Furthermore, I go to menu -> Tools -> Language and no matter what I choose for Paragraph or All Text, that selection does not stay there, I presume it should, as I see it for Selection.
Comment 4 David Tardon 2016-03-09 01:51:16 EST
(In reply to lejeczek from comment #3)
> nick yes, but it's all english. I have these:
> 
> hunspell-debuginfo-1.3.3-8.fc23.x86_64
> hunspell-1.3.3-8.fc23.x86_64
> hunspell-en-US-0.20140811.1-2.fc23.noarch

All right, another shot: from the e-mail address I guess you are in Great Britain. If you use "English (UK)" language settings, you need hunspell-en-GB.
Comment 5 lejeczek 2016-03-10 12:13:14 EST
I am guessing it might be bit tricky to pull this dep @install time, post-install scripts/triggers maybe?
yes it was missing rpm, but I still don't see "ticks" in Language for Paragraph nor for All Text. Should not these be there?
many thanks
Comment 6 David Tardon 2016-03-16 03:00:32 EDT
(In reply to lejeczek from comment #5)
> I am guessing it might be bit tricky to pull this dep @install time,
> post-install scripts/triggers maybe?

Up to Fedora 24 this needed special handling, using the langpacks plugin for dnf/yum. From Fedora 24 upwards "language support" packages will be installed automatically, based on installed packages and languages.

> yes it was missing rpm, but I still don't see "ticks" in Language for
> Paragraph nor for All Text. Should not these be there?

Did you restart libreoffice?

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.