Bug 133137 - Problems with non-latin letters in User Full Name
Problems with non-latin letters in User Full Name
Status: CLOSED RAWHIDE
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: system-config-users (Show other bugs)
3
All Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Nils Philippsen
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2004-09-21 16:23 EDT by Nikolay
Modified: 2007-11-30 17:10 EST (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2004-09-24 16:29:57 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Nikolay 2004-09-21 16:23:07 EDT
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.7)
Gecko/20040904 Firefox/0.9.3

Description of problem:
I tested in Fedora Core 3 (Bulgarian).
I put the user full name
<&#1053;&#1080;&#1082;&#1086;&#1083;&#1072;&#1081;
&#1057;&#1098;&#1088;&#1084;&#1072;&#1076;&#1078;&#1080;&#1077;&#1074;>
from (About My Self) menu, the name appear with junk charecters in
system-config-user main screen.
I am guessing the coding is a problem. 

Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1.Enter user full name in cyrrilic (non-latin)
2.Open system-config-user
3.See the name is with junk charecters
    

Actual Results:  the junk charecters in Full Name

Expected Results:  Full name in correct Bulgarian letters
<&#1053;&#1080;&#1082;&#1086;&#1083;&#1072;&#1081;
&#1057;&#1098;&#1088;&#1084;&#1072;&#1076;&#1078;&#1080;&#1077;&#1074;>

Additional info:
Comment 1 Nils Philippsen 2004-09-22 05:47:37 EDT
Which locale are you using?
Comment 2 Nikolay 2004-09-22 19:03:43 EDT
Bulgarian - here is my locale output
[nikolayds@localhost ~]$ locale
LANG=bg_BG.UTF-8
LC_CTYPE="bg_BG.UTF-8"
LC_NUMERIC="bg_BG.UTF-8"
LC_TIME="bg_BG.UTF-8"
LC_COLLATE="bg_BG.UTF-8"
LC_MONETARY="bg_BG.UTF-8"
LC_MESSAGES="bg_BG.UTF-8"
LC_PAPER="bg_BG.UTF-8"
LC_NAME="bg_BG.UTF-8"
LC_ADDRESS="bg_BG.UTF-8"
LC_TELEPHONE="bg_BG.UTF-8"
LC_MEASUREMENT="bg_BG.UTF-8"
LC_IDENTIFICATION="bg_BG.UTF-8"
LC_ALL=
[nikolayds@localhost ~]$

BTW the menu item <Users and Groups> is not translated
Comment 3 Nils Philippsen 2004-09-23 10:02:35 EDT
Could you please attach the user name you tried UTF-8 encoded as
text/plain to this bug? Above, I only see numeric HTML entities which
aren't that great to debug this particular problem ;-). Thanks.
Comment 4 Nikolay 2004-09-23 14:59:13 EDT
Николай Сърмаджиев
that is put from windows machine. 
Comment 5 Nils Philippsen 2004-09-24 16:29:57 EDT
Should be fixed in 1.2.20-1.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.