Bug 135537 - Display corruption in gnome-terminal
Display corruption in gnome-terminal
Status: CLOSED RAWHIDE
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: vte (Show other bugs)
3
All Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Ray Strode [halfline]
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2004-10-13 07:35 EDT by Egmont Koblinger
Modified: 2007-11-30 17:10 EST (History)
2 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2004-11-09 08:14:01 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Egmont Koblinger 2004-10-13 07:35:45 EDT
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; Linux i686; U) Opera 7.54  [en]

Description of problem:
The vte engine of gnome-terminal has a bug which causes data to be
often displayed incorrectly if separate bytes of one character are
not read and processed at once. This causes hard-to-reproduce screen
corruptions when editing text files or such.

Detailed description and a fix with explanation is available here:
http://bugzilla.gnome.org/show_bug.cgi?id=154896


Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
The core of the problem can be most easily caught with this command,
inside UTF-8 mode gnome-terminal:

bash$ echo -ne '\0303\0241\0303'; sleep 1; echo -e '\0251'


Actual Results:  ��� appears on the screen, the first accented letter 
is duplicated


Expected Results:  �� should appear on the screen


Additional info:
Comment 1 Egmont Koblinger 2004-10-13 07:37:19 EDT
Seems bugzilla or my browser fscks up accented letters. So...

Actual result: aae appaers on the screen, all letters having an 
acccent acute. The first accented a is duplicated.

Expected result: ae with accents should appear on the screen.
Comment 2 Joe Orton 2004-11-09 07:24:25 EST
Reproduced with vte-0.11.11-11.
Comment 3 Ray Strode [halfline] 2004-11-09 07:53:54 EST
Hi Egmont,
Thank you for the reproducable test case and patch.  I will
investigate this problem soon.
Comment 4 Ray Strode [halfline] 2004-11-09 08:13:17 EST
Hi Egmont,

This should be fixed in rawhide, soon.

Thanks again.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.