Bug 138968 - xfs server deaded when attempting to start X window
xfs server deaded when attempting to start X window
Status: CLOSED WORKSFORME
Product: Red Hat Enterprise Linux 2.1
Classification: Red Hat
Component: XFree86 (Show other bugs)
2.1
i386 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: X/OpenGL Maintenance List
David Lawrence
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2004-11-12 03:36 EST by Y
Modified: 2007-11-30 17:06 EST (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2005-04-05 07:27:18 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Y 2004-11-12 03:36:53 EST
Description of problem:
The xfs service can be started successfully.  But once the 
command "startx" is issued, the xfs service dead.  The machine has 
4.5 GB RAM and is using an on-board display card.

Version-Release number of selected component (if applicable):
XFree86-xfs-4.1.0-61.EL

How reproducible:
always

Steps to Reproduce:
1.start xfs service (either in boot time or manually)
2.issue "startx" command
  
Actual results:
xfs service dead.  X window failed to start.

Expected results:
X window starts successfully.

Additional info:

The followings are segments of some log files and output messages:

/var/log/message (also don't know how the "authentication failure" 
statements came)
=================
Nov 12 16:07:21 xxx xfs: listening on port 7100 
Nov 12 16:07:21 xxx xfs: xfs startup succeeded
Nov 12 16:07:50 xxx login(pam_unix)[1539]: authentication failure; 
logname=LOG
IN uid=0 euid=0 tty=tty1 ruser= rhost=  user=root
Nov 12 16:07:52 xxx login[1539]: FAILED LOGIN 1 FROM (null) FOR root, 
Authenti
cation failure
Nov 12 16:07:55 xxx login(pam_unix)[1539]: session opened for user 
root by LOG
IN(uid=0)
Nov 12 16:07:55 xxx  -- root[1539]: ROOT LOGIN ON tty1
Nov 12 16:07:57 xxx kernel: mtrr: no more MTRRs available
Nov 12 16:07:57 xxx kernel: mtrr: no more MTRRs available

/etc/init.d/xfs status output
=====================================
# /etc/init.d/xfs status
xfs dead but pid file exists

/proc/mtrr content
=============================
# cat /proc/mtrr 
reg00: base=0xe0000000 (3584MB), size= 256MB: write-back, count=1
reg01: base=0xc0000000 (3072MB), size= 512MB: write-back, count=1
reg02: base=0x80000000 (2048MB), size=1024MB: write-back, count=1
reg03: base=0x00000000 (   0MB), size=2048MB: write-back, count=1
reg04: base=0x100000000 (4096MB), size= 512MB: write-back, count=1
reg05: base=0x4000a0000 (16384MB), size=  64KB: uncachable, count=1
reg06: base=0x4000c0000 (16384MB), size=  64KB: uncachable, count=1
reg07: base=0x4000e0000 (16384MB), size=  64KB: uncachable, count=1

lspci output
==============================
# lspci
00:00.0 Host bridge: ServerWorks CMIC-LE Host Bridge (GC-LE chipset) 
(rev 33)
00:00.1 Host bridge: ServerWorks CMIC-LE Host Bridge (GC-LE chipset)
00:00.2 Host bridge: ServerWorks CMIC-LE Host Bridge (GC-LE chipset)
00:03.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc Rage XL (rev 
27)
00:04.0 System peripheral: Compaq Computer Corporation Integrated 
Lights Out Controller (rev 01)
00:04.2 System peripheral: Compaq Computer Corporation Integrated 
Lights Out  Processor (rev 01)
00:0f.0 ISA bridge: ServerWorks CSB5 South Bridge (rev 93)
00:0f.1 IDE interface: ServerWorks CSB5 IDE Controller (rev 93)
00:0f.2 USB Controller: ServerWorks OSB4/CSB5 OHCI USB Controller 
(rev 05)
00:0f.3 Host bridge: ServerWorks CSB5 LPC bridge
00:10.0 Host bridge: ServerWorks CIOB-X2 PCI-X I/O Bridge (rev 05)
00:10.2 Host bridge: ServerWorks CIOB-X2 PCI-X I/O Bridge (rev 05)
00:11.0 Host bridge: ServerWorks CIOB-X2 PCI-X I/O Bridge (rev 05)
00:11.2 Host bridge: ServerWorks CIOB-X2 PCI-X I/O Bridge (rev 05)
01:03.0 SCSI storage controller: Adaptec AHA-3960D / AIC-7899A U160/m 
(rev 01)
01:03.1 SCSI storage controller: Adaptec AHA-3960D / AIC-7899A U160/m 
(rev 01)
01:04.0 Ethernet controller: Broadcom Corporation NetXtreme BCM5703X 
Gigabit Ethernet (rev 02)
02:01.0 PCI bridge: IBM PCI-X to PCI-X Bridge (rev 02)
03:04.0 RAID bus controller: Compaq Computer Corporation Smart Array 
64xx (rev 01)
06:01.0 RAID bus controller: Compaq Computer Corporation Smart Array 
5i/532 (rev 01)
0a:01.0 Ethernet controller: Broadcom Corporation NetXtreme BCM5701 
Gigabit Ethernet (rev 15)
0a:02.0 Ethernet controller: Broadcom Corporation NetXtreme BCM5701 
Gigabit Ethernet (rev 15)
Comment 1 Mike A. Harris 2005-03-07 17:13:57 EST
Please attach your X server log file and config file, as individual
uncompressed file attachments using the link below, as well
as the output of the following commands:

lsmod
df

Are you using any 3rd party fonts, or just using fonts supplied
by the OS?
Comment 2 Mike A. Harris 2005-03-07 17:14:51 EST
Setting status to "NEEDINFO", awaiting information.
Comment 3 Mike A. Harris 2005-04-05 07:27:18 EDT
This bug requires additional information before we can investigate it,
otherwise we can not proceed further.

Setting bug status to "WORKSFORME" as this issue is not reproduceable
using the information supplied above.

Please update your system to the latest erratum we have released for this
OS version, and restart the system.  If the problem persists after the
update, please contact Red Hat Global Support Services at 1-888-RED-HAT1
for technical support, and please mention this bug number for reference.

Thanks in advance.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.