Bug 139340 - Hangs at first reboot
Hangs at first reboot
Status: CLOSED WORKSFORME
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: kernel (Show other bugs)
3
i386 Linux
medium Severity high
: ---
: ---
Assigned To: Dave Jones
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2004-11-15 08:50 EST by David Elwell
Modified: 2015-01-04 17:12 EST (History)
4 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2004-11-20 14:35:10 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description David Elwell 2004-11-15 08:50:38 EST
Description of problem:

After installation, reboot hangs at "Configuring kernel parameters:"

Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible:

Every boot after every installation

Steps to Reproduce:
1. Install Fedora 3
2. Reboot
3.
  
Actual results:

Hangs at blinking cursor until reset or turn the computer off

Expected results:

Boot to Fedora 3

Additional info:
Comment 1 Need Real Name 2004-11-17 13:58:54 EST
I had this same issue. I used my disc to do a rescue boot, then I
changed my run level from 5 to 3 in inittab and then rebooted.  My
machine would then boot up fine, no problems.  Once I got to the
prompt to startx it would then fail to start x.  I am using the nvidia
driver, so I reinstalled the driver and it would then start x fine. 
As long as I keep my runlevel at 3 everything is ok.  If I change it
to 5 it will hang at Configuring Kernel Parameters and then I will
have to repeat the process described above, including reinstalling the
nvidia driver.

Pete
Comment 2 Need Real Name 2004-11-17 14:01:30 EST
forgot to add myself to cc list
Comment 3 David Elwell 2004-11-17 23:07:31 EST
I do have an nVidia graphics card, but I don't exactly know what I am
doing. I was hoping to install & run Fedora 3 right from the discs, so
I've got some studying to do to figure out how to change my run level
and install the appropriate driver. Thank you for the clues.

David
Comment 4 David Elwell 2004-11-19 23:49:55 EST
I think I'm stuck. The nVidia web site doesn't have a Linux driver for
my chip (RIVA-128X). I installed Fedora Core 2 without major problems
and without installing a driver from nVidia. The installation worked
fine, with the GUI, up to the first boot.
Comment 5 David Elwell 2004-11-20 14:35:10 EST
Installing the new rhgb-0.16.1-1.RC3.i386.rpm appears to have fixed
this bug. I no longer hang at "Configuring kernel parameters."
But it appears that I can't use X: no screens found.
RIVA128 chip is the problem now.
Comment 6 Need Real Name 2004-11-22 11:03:14 EST
I don't believe its your chip cause I have the same issue now as well
and I have a newer nvidia card.  Once again, if I set my runlevel to 3
instead of 5 everything works fine.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.