Bug 140432 - Installer crashes at 0% of "Preparing RPM Transaction"
Installer crashes at 0% of "Preparing RPM Transaction"
Status: CLOSED RAWHIDE
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: anaconda (Show other bugs)
3
i386 Linux
medium Severity high
: ---
: ---
Assigned To: Jeremy Katz
Mike McLean
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2004-11-22 16:31 EST by Gabriel
Modified: 2007-11-30 17:10 EST (History)
1 user (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2005-02-01 22:15:05 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Gabriel 2004-11-22 16:31:52 EST
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; rv:1.7.3) Gecko/20040914
Firefox/0.10.1

Description of problem:
Trying to upgrade RH8.0 + Packages to FC3, booting from CD. This
happens both with graphical and text installs. Media check is OK.

After choosing "upgrade", RH8.0 is correctly listed, I chose it, I get
a warning about installed packages overlapping with FC ones, I
continue, I get a message saying installation will require the 4 CDs,
the 2nd stage is copied to HD (lots of free space), then the dialog
"Preparing RPM Transaction" appears, it stays at 0% for a couple of
seconds, then I'm thrown to the text mode, with "abnormal
termination". No errors reported.

Upon reboot, there's no /root/upgrade.log.

System is AMD Athlon XP 1800+, 512 MB RAM, 40 GB HD (1.4 GB free on
/), GeForce4 MX 440 correctly detected.

Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1. Boot from installation CD (#1)
2. Choose to upgrade from RH8.0

    

Actual Results:  Installer aborts with "abnormal termination"

Expected Results:  FC3 installed

Additional info:

See description
Comment 1 Jeremy Katz 2004-11-22 16:44:19 EST
Are there any error messages on tty3 or tty4?
Comment 2 Gabriel 2004-11-22 17:22:49 EST
No errors on tty3 or tty4, but the default output says "error reading
info on service linuxconf : No such file or directory" right before
the "abnormal termination" message (sorry I didn't see it earlier).

I checked and there's no "linuxconf" on /bin, /sbin, /usr/bin nor
/usr/sbin. There is a /etc/linuxconf directory though.
Comment 3 Gabriel 2004-11-24 15:52:35 EST
Uninstalling the linuxconf and gnome-linuxconf packages fixed the problem.
Comment 4 Jeremy Katz 2005-02-01 22:15:05 EST
Fixed in rawhide

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.