Bug 1471628 - [v2v] Unclear Error message appear when no Drivers ISO datastore is provided.
[v2v] Unclear Error message appear when no Drivers ISO datastore is provided.
Status: CLOSED NOTABUG
Product: Red Hat CloudForms Management Engine
Classification: Red Hat
Component: Providers (Show other bugs)
5.8.0
Unspecified Unspecified
medium Severity medium
: GA
: cfme-future
Assigned To: nobody nobody
Ilanit Stein
rhev:v2v
: Reopened
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2017-07-17 02:23 EDT by Ilanit Stein
Modified: 2017-09-25 06:34 EDT (History)
6 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: If docs needed, set a value
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2017-09-25 06:34:54 EDT
Type: Bug
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: Bug
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: RHEVM


Attachments (Terms of Use)
Error_msg_when_no_iso_provided.png (31.48 KB, image/png)
2017-07-17 02:24 EDT, Ilanit Stein
no flags Details

  None (edit)
Description Ilanit Stein 2017-07-17 02:23:23 EDT
Description of problem:
In case of Install Drivers option is chosen, and no Drivers ISO datastore is provided, a "path" lookalike Error message appear: 
"Main/Transform Virtual Machine/Drivers ISO is required"

Version-Release number of selected component (if applicable):
CFME-5.8.1 + a fix for Bug 1469228/
RHV-4.1.3

How reproducible:
100%

Steps to Reproduce:
1.
2.
3.

Actual results:


Expected results:


Additional info:
Comment 2 Ilanit Stein 2017-07-17 02:24 EDT
Created attachment 1299661 [details]
Error_msg_when_no_iso_provided.png
Comment 3 Martin Betak 2017-07-17 05:45:33 EDT
Yes this is basic validation that when you want to install drivers you *have to* select ISO with the drivers. Similarly the dialog will not allow you to submit until all listboxes have correct value - and display similar standardized form validations.
Comment 4 Ilanit Stein 2017-07-18 08:49:11 EDT
Reopening the bug, as this is about a problem in the ERROR message, displayed,
when there is no ISO datastore added, under CFME: Compute->PXE->ISO.
Comment 5 Tomas Jelinek 2017-08-07 04:10:05 EDT
(In reply to Ilanit Stein from comment #4)
> Reopening the bug, as this is about a problem in the ERROR message,
> displayed,
> when there is no ISO datastore added, under CFME: Compute->PXE->ISO.

This has nothing to do with the fact the ISO domain is added or not. It is a message telling you that you have a field in this transform dialog which needs to be filled - the "Drivers ISO" field. You can leave it empty if you have a domain added or not.
Comment 6 Ilanit Stein 2017-08-14 05:44:49 EDT
This bug is asking to fix the error message from:
"Main/Transform Virtual Machine/Drivers ISO is required"
to a message that would be more clear like: 
"Driver ISO image is required"
Comment 7 Michal Skrivanek 2017-09-25 06:34:54 EDT
this is a generic message from CFME infrastructure pointing to the exact location of the missing field. Should be understandable enough

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.