Bug 147787 - Sound card SBLive! EMU10k1X is associated with a wrong driver
Sound card SBLive! EMU10k1X is associated with a wrong driver
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: hwdata (Show other bugs)
All Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Bill Nottingham
David Lawrence
: 147883 (view as bug list)
Depends On:
  Show dependency treegraph
Reported: 2005-02-11 05:06 EST by Olivier Baudron
Modified: 2014-03-16 22:52 EDT (History)
2 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Last Closed: 2005-02-11 15:34:52 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---

Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Olivier Baudron 2005-02-11 05:06:02 EST
My PC has a Dell OEM SBLive! and is improperly associated by the
system with driver emu10k1. This driver is unable to handle the sound
card. The file /proc/asound/cards shows "no sound card". No device is
created, and of course I cannot play any sound.

The correct driver for this card (see hwconf below) is not snd-emu10k1
but snd-emu10k1x, which can be downloaded from the alsa web page:
Last I checked, this driver is not in the RH kernel nor in 2.6.10 from
kernel.org. However this driver works for me.

class: AUDIO
bus: PCI
detached: 0
driver: snd-emu10k1
desc: "Creative Labs [SB Live! Value] EMU10k1X"
vendorId: 1102
deviceId: 0006
subVendorId: 1102
subDeviceId: 1003
pciType: 1
pcidom: 0
pcibus: 2
pcidev: 7
pcifn: 0
Comment 1 Bill Nottingham 2005-02-11 15:34:52 EST
Thanks for the catch. Fixed, will be in future builds.
Comment 2 Bill Nottingham 2005-02-12 00:38:42 EST
*** Bug 147883 has been marked as a duplicate of this bug. ***

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.