Bug 1479912 - satellite 6.2.10 performance is slow as compared with satelite 6.2.8
satellite 6.2.10 performance is slow as compared with satelite 6.2.8
Status: NEW
Product: Red Hat Satellite 6
Classification: Red Hat
Component: Performance (Show other bugs)
6.2.10
Unspecified Linux
medium Severity high (vote)
: Unspecified
: --
Assigned To: satellite6-bugs
: Triaged
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2017-08-09 13:59 EDT by asamad
Modified: 2018-02-06 01:14 EST (History)
6 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: If docs needed, set a value
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed:
Type: Bug
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)


External Trackers
Tracker ID Priority Status Summary Last Updated
Red Hat Bugzilla 1479912 None None None 2017-08-09 14:07 EDT

  None (edit)
Description asamad 2017-08-09 13:59:30 EDT
Description of problem:
satellite 6.2.10 performance is slow as compared with satellite 6.2.8 in all terms of web UI 


Version-Release number of selected component (if applicable):
satellite 6.2.10 

How reproducible:

I am not able to reproduce this.  Was there a large number of systems or other types of content?  If i register a single system and do the above steps, all pages load within a second or two.

Steps to Reproduce:
1.
2.
3.

Actual results:
satellite 6.2.8 web UI performance is 3 times faster than satellite 6.2.10 

Expected results:

need a stable satellite web UI to perform all actions.

Additional info:

Currently only 700 hosts have been added, need to add more 1500 hosts which makes the satellite slow.
Comment 1 Ivan Necas 2017-08-10 11:40:47 EDT
Could you provide more information about the load the satellite system is under?

Which processes are taking the most of CPU/memory on the system?

Was any of the steps described on https://access.redhat.com/articles/2626101 performed on the system?

1. if yes, it's possible the installer run reverted those changes
2. if no, I would suggest looking over that document to see, if any of those steps are applicable for the system.
Comment 2 asamad 2017-08-10 13:22:37 EDT
Hello Ivan,

Kindly find the answers for the foll.

Which processes are taking the most of CPU/memory on the system?
tomcat and postgres is taking most of the CPU/memory in the TOP output.


Was any of the steps described on https://access.redhat.com/articles/2626101 performed on the system?
 
Yes point 5.3 is tried and tested but no luck.
installer is executed to revert the settings to default one to check this might solve the issue.

As the client has used 6.2.8 which worked much more faster as compared to 6.2.10

Thanks & Regards,
Abdul Samad
Comment 5 asamad 2017-09-28 12:51:54 EDT
@Craig : customer tried to update the satellite to 6.2.11 but still the UI issue persist.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.