Bug 151288 - Problems with Apple Cinema 20" LCD and ATI Radeon 9600
Summary: Problems with Apple Cinema 20" LCD and ATI Radeon 9600
Status: CLOSED RAWHIDE
Alias: None
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: xorg-x11   
(Show other bugs)
Version: 4
Hardware: powerpc
OS: Linux
medium
medium
Target Milestone: ---
Assignee: X/OpenGL Maintenance List
QA Contact: David Lawrence
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2005-03-16 18:20 UTC by Jakub Jelinek
Modified: 2007-11-30 22:11 UTC (History)
0 users

Fixed In Version: 6.8.2-30
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2005-05-05 01:22:45 UTC
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)
LoLogs and config files (35.93 KB, application/octet-stream)
2005-03-16 18:20 UTC, Jakub Jelinek
no flags Details
Patch that helps me with the radeon driver to get it at least to show something. Colors look ok and cursor too, but the screen is very much messed up. (672 bytes, patch)
2005-03-17 16:44 UTC, Jakub Jelinek
no flags Details | Diff

Description Jakub Jelinek 2005-03-16 18:20:48 UTC
Apple Cinema 20" LCD (1680x1050) doesn't seem to work properly in X
on G5 with Radeon 9600, only on console, and doesn't work at all with ATI Radeon 7500 on x86-64 at all.

On the console radeonfb it runs in 8bpp, fbset reports:
mode "1680x1050-53"
    # D: 100.000 MHz, H: 58.140 kHz, V: 53.339 Hz
    geometry 1680 1050 1680 1050 8
    timings 10000 16 16 16 16 8 8
    rgba 8/0,8/0,8/0,0/0
endmode

Now, when run with fbdev driver, it looks really unreadable, although as
seen in the attached snapshot, the data ksnapshot took are fine.

When using the radeon Xorg driver, the display turns black (presumably powers
itself off) and will not come up until the machine is rebooted and firmware
reinitializes the ATI card.

Comment 1 Jakub Jelinek 2005-03-16 18:20:48 UTC
Created attachment 112054 [details]
LoLogs and config files

Comment 2 Jakub Jelinek 2005-03-17 16:44:42 UTC
Created attachment 112097 [details]
Patch that helps me with the radeon driver to get it at least to show something.  Colors look ok and cursor too, but the screen is very much messed up.

Comment 3 Mike A. Harris 2005-04-11 10:07:59 UTC
Please file a bug in freedesktop.org bugzilla, so the other PPC/X developers
are aware of the issue, and it will get fixed in upstream CVS and included
in the 6.8.3 release.

    http://bugs.freedesktop.org in the "xorg" component

Once you've filed the X.org report, please paste the URL here, so we can
track the issue there, and discuss with Xorg PPC developers centrally.
Once a fix gets checked into CVS on the stable branch, we'll review it
for consideration in our rpm packaging in future builds as well.

Thanks in advance.



Comment 4 Mike A. Harris 2005-04-11 10:10:10 UTC
Setting status to "NEEDINFO", awaiting upstream bug URL for tracking.

Comment 5 Mike A. Harris 2005-05-05 01:22:45 UTC
If an upstream bug report has been filed for this issue, and you'd like
the X Devel team to track it for fixes, please update the bug with the
upstream bug URL, and reopen the bug and we will add it to our internal
tracker.

Setting status to WONTFIX.

Comment 6 Jakub Jelinek 2005-05-06 09:22:07 UTC
The blackness part is fixed by
xorg-x11-6.8.3-deassert-ddc-lines.patch
patch in FC4t3 and the unreadable screen does not happen any more in
xorg-x11-6.8.2-30 either.

Comment 7 Mike A. Harris 2005-05-06 21:42:49 UTC
Cool, thanks for the update!


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.