Bug 154341 - No sound in kernel-2.6.11-1.1233_FC4
Summary: No sound in kernel-2.6.11-1.1233_FC4
Status: CLOSED NOTABUG
Alias: None
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: kernel   
(Show other bugs)
Version: rawhide
Hardware: i686
OS: Linux
medium
medium
Target Milestone: ---
Assignee: Dave Jones
QA Contact: Brian Brock
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2005-04-10 13:06 UTC by sangu
Modified: 2015-01-04 22:18 UTC (History)
3 users (show)

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2005-04-13 15:48:13 UTC
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)
lspci -v (4.67 KB, text/plain)
2005-04-10 13:06 UTC, sangu
no flags Details
lsmod (2.37 KB, text/plain)
2005-04-10 13:07 UTC, sangu
no flags Details
dmesg (17.30 KB, text/plain)
2005-04-10 13:08 UTC, sangu
no flags Details

Description sangu 2005-04-10 13:06:56 UTC
Description of problem:

Playing music files, no sound in kernel-2.6.11-1.1233_FC4

But sound works well in kernel-2.6.11-1.1226_FC4.

Version-Release number of selected component (if applicable):
kernel-2.6.11-1.1233_FC4


How reproducible:
always

Steps to Reproduce:
1.
2.
3.
  
Actual results:


Expected results:


Additional info:
alsa-lib-1.0.8-4.devel

Comment 1 sangu 2005-04-10 13:06:56 UTC
Created attachment 112923 [details]
lspci -v

Comment 2 sangu 2005-04-10 13:07:44 UTC
Created attachment 112924 [details]
lsmod

Comment 3 sangu 2005-04-10 13:08:53 UTC
Created attachment 112925 [details]
dmesg

Comment 4 sangu 2005-04-10 13:16:24 UTC
Soudcard is Creative Labs SB Live!.

Comment 5 sangu 2005-04-10 16:09:28 UTC
Changed "Item: EMU10k1 PCM Send Routing (the second)" value(right bar is to 33)
in alsamixer, the sound is on. but when a song is changed (play, stop or next
song)  on music player(like rhythmbox), the value is initial. And the sound is off.



Comment 6 Nathan G. Grennan 2005-04-12 02:15:46 UTC
I have the same problem with kernel-2.6.11-1.1234_FC4 and my SB Audigy2 Value.
Music plays but no output. I haven't tried the send routing trick mentioned
above, but it doesn't sound like anything more than a trick you have to keep
repeating.

02:08.0 Multimedia audio controller: Creative Labs SB0400 Audigy2 Value

Comment 7 Nathan G. Grennan 2005-04-12 17:42:35 UTC
I think I am having a related problem with kernel-2.6.11-1.1236_FC4. I have
sound with my SB Live!, but the PCM mixer setting doesn't work in
gnome-volume-control.

02:03.0 Multimedia audio controller: Creative Labs SB Live! EMU10k1 (rev 0a)


Comment 8 sangu 2005-04-13 15:48:13 UTC
After increasing alsamixer's Wave value, sound is on.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.