Bug 154509 - sata ahci - disks not found
sata ahci - disks not found
Status: CLOSED WONTFIX
Product: Red Hat Enterprise Linux 4
Classification: Red Hat
Component: kernel (Show other bugs)
4.0
i686 Linux
medium Severity high
: ---
: ---
Assigned To: David Milburn
Brian Brock
http://www.supermicro.com/products/sy...
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2005-04-12 06:34 EDT by cervajs
Modified: 2009-07-30 12:29 EDT (History)
2 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2009-07-30 12:29:40 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description cervajs 2005-04-12 06:34:29 EDT
Description of problem:
when installing rhel4, anaconda does not detect sata disks
motherboard have Intel E7221 (Copper River) chipset ICH6R 
bios set to AHCI mode

fc4test2 install is ok
maybe libata 1.7 vs 1.10 problem

Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible:

Steps to Reproduce:
1. get motherboard with intel ICH6R chipset
2. set ide mode to AHCI in bios
3. install RHEL4
  
Actual results:
RHEL4(anaconda) does not detect disks

Expected results:
RHEL4(anaconda) can detect disks

Additional info:
AHCI is needed for NCQ a sata hotplug
my PC http://www.supermicro.com/products/system/1U/5014/SYS-5014C-T.cfm
Comment 1 Jeremy Katz 2005-04-12 11:32:07 EDT
Can you try the U1 beta?
Comment 2 cervajs 2005-04-12 12:30:04 EDT
where can i download U1 beta? 
Comment 3 cervajs 2005-04-13 06:31:49 EDT
can you send me boot.iso? thanks
Comment 4 David Milburn 2009-07-30 12:29:40 EDT
RHEL4 U8 installation should recognize the disks, please re-open if necessary.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.