Bug 154982 - redhat-config-netboot creates a broken initrd for diskless clients
redhat-config-netboot creates a broken initrd for diskless clients
Status: CLOSED ERRATA
Product: Red Hat Enterprise Linux 3
Classification: Red Hat
Component: redhat-config-netboot (Show other bugs)
3.0
i386 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Jason Vas Dias
: Regression
Depends On:
Blocks: 156320
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2005-04-15 06:54 EDT by Bastien Nocera
Modified: 2007-11-30 17:07 EST (History)
1 user (show)

See Also:
Fixed In Version: RHBA-2005-486
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2005-09-28 15:37:31 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Bastien Nocera 2005-04-15 06:54:03 EDT
+++ This bug was initially created as a clone of Bug #149000 +++

From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.7.5) Gecko/20041107
Firefox/1.0

Description of problem:
The initrd created for diskless clients is completely broken.  Library's are
missing from /lib.  The nfs module doesn't load without hacking /disklessrc. 
After fixing all of this in the initrd, the kernel still panics ( trying to kill
init ) when disklessrc exits.  I haven't figured out how to get around that yet.

See bug #148022 for FC3 for a more complete description since
system-config-netboot is obviously broken in FC3 as well.

Version-Release number of selected component (if applicable):
system-config-netboot-0.1.8-1

How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1.Run system-config-netboot

Actual Results:  Broken, unbootable initrd.

Expected Results:  The system should have booted using NFS.

Additional info: the problem also occurs with redhat-config-netboot-0.1.5-1,
downgrading to redhat-config-netboot-0.1.1-19 works around the problem.
Comment 2 Jason Vas Dias 2005-05-27 16:28:47 EDT
This bug is now fixed with system-config-netboot-0.1.16-1, which
should be in RHEL-3-U6 and meanwhile can be downloaded from:
 http://people.redhat.com/~jvdias/system-config-netboot 
Please try it out and let me know of any issues - thanks.
Comment 4 Red Hat Bugzilla 2005-09-28 15:37:32 EDT
An advisory has been issued which should help the problem
described in this bug report. This report is therefore being
closed with a resolution of ERRATA. For more information
on the solution and/or where to find the updated files,
please follow the link below. You may reopen this bug report
if the solution does not work for you.

http://rhn.redhat.com/errata/RHBA-2005-486.html

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.