Bug 156714 - Unable to mount DOS formatted FLASH drive with hotplug configured /etc/fstab line
Unable to mount DOS formatted FLASH drive with hotplug configured /etc/fstab ...
Status: CLOSED RAWHIDE
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: util-linux (Show other bugs)
4
All Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Karel Zak
Ben Levenson
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2005-05-03 12:00 EDT by AJ Lewis
Modified: 2007-11-30 17:11 EST (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2005-05-06 11:49:00 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description AJ Lewis 2005-05-03 12:00:03 EDT
Description of problem:
Unable to mount DOS formatted FLASH drive with hotplug configured /etc/fstab
line.  pamconsole line unrecognized by the fat kernel module.

Version-Release number of selected component (if applicable):
util-linux-2.12pre-3
kernel-smp-2.6.11-1.1275_FC4

How reproducible:
Every time

Steps to Reproduce:
1. Plug in usb flash drive
2. verify /etc/fstab line was created:
$ cat /etc/fstab | grep FLASH
/dev/sda                /media/FLASH            vfat   
pamconsole,exec,noauto,noatime,sync,managed 0 0

3. attempt to mount
$ sudo mount /media/FLASH
mount: wrong fs type, bad option, bad superblock on /dev/sda,
       or too many mounted file systems
  
Actual results:
Unable to mount

Expected results:
Able to mount

Additional info:
l$ sudo tail -5 /var/log/messages
May  3 10:51:26 null dhclient: bound to 172.16.31.120 -- renewal in 1264 seconds.
May  3 10:54:32 null kernel: FAT: Unrecognized mount option "pamconsole" or
missing value
May  3 10:55:01 null crond(pam_unix)[30404]: session opened for user alewis by
(uid=0)
May  3 10:56:10 null crond(pam_unix)[30404]: session closed for user alewis
May  3 10:58:43 null kernel: FAT: Unrecognized mount option "pamconsole" or
missing value
Comment 1 AJ Lewis 2005-05-06 11:49:00 EDT
I had to force upgrade to util-linux-2.12p-9.3, but then my problems went away.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.