Bug 159534 - system-config-bind exits during zone data load at startup
system-config-bind exits during zone data load at startup
Status: CLOSED CURRENTRELEASE
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: system-config-bind (Show other bugs)
3
i386 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Jason Vas Dias
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2005-06-03 14:43 EDT by Carey Windahl
Modified: 2007-11-30 17:11 EST (History)
1 user (show)

See Also:
Fixed In Version: 4.0.0-18
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2005-08-19 06:19:51 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Carey Windahl 2005-06-03 14:43:00 EDT
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.7.8) Gecko/20050513 Fedora/1.0.4-1.3.1 Firefox/1.0.4

Description of problem:
system-config-bind exits on startup when loading zone data containing MB or RP resource records.  the zone was created as a slave to an MS Active Directory Service (yechhh) zone and transferred from the ADS DNS server.

Version-Release number of selected component (if applicable):
system-config-bind-4.0.0-16

How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1. created slave zone to MS Active Directory Service zone with MB and RP resource types
2. upon successful zone transfer of new zone, launched system-config-bind

  

Actual Results:  system-config-bind failed to start with the following error:
AttributeError: MB instance has no attribute 'desc'
Manually commenting out the MB resource in the zone data exposed the following:
AttributeError: RP instance has no attribute 'desc'
Manually editting out the RP resource in the zone data aloowed system-config-bind to start as expected

Expected Results:  system-config-bind should start and properly interpret allowed resource types

Additional info:

complete traceback error output follows:
slave zone transferred for the first time from MS active directory zone

[root@fc3test slaves]# /usr/bin/system-config-bind
Traceback (most recent call last):
  File "/usr/sbin/system-config-bind", line 191, in ?
    GUI(sys.argv)
  File "/usr/sbin/system-config-bind", line 91, in __init__
    self.bind=BIND(self, argv)
  File "/usr/share/system-config-bind/BIND.py", line 84, in __init__
    self.load()
  File "/usr/share/system-config-bind/BIND.py", line 184, in load
    self.zoneTree = ZoneTree(self)
  File "/usr/share/system-config-bind/ZoneTree.py", line 1022, in __init__
    s.load()
  File "/usr/share/system-config-bind/ZoneTree.py", line 1044, in load
    s.add_zone(origin, zone)
  File "/usr/share/system-config-bind/ZoneTree.py", line 1182, in add_zone
    s.add_record(z,r)
  File "/usr/share/system-config-bind/ZoneTree.py", line 1224, in add_record
    header=rname + "\t" + r.desc['']
AttributeError: MB instance has no attribute 'desc'

manually commented MB resource record in zone data...got following error:

[root@fc3test slaves]# /usr/bin/system-config-bind
Traceback (most recent call last):
  File "/usr/sbin/system-config-bind", line 191, in ?
    GUI(sys.argv)
  File "/usr/sbin/system-config-bind", line 91, in __init__
    self.bind=BIND(self, argv)
  File "/usr/share/system-config-bind/BIND.py", line 84, in __init__
    self.load()
  File "/usr/share/system-config-bind/BIND.py", line 184, in load
    self.zoneTree = ZoneTree(self)
  File "/usr/share/system-config-bind/ZoneTree.py", line 1022, in __init__
    s.load()
  File "/usr/share/system-config-bind/ZoneTree.py", line 1044, in load
    s.add_zone(origin, zone)
  File "/usr/share/system-config-bind/ZoneTree.py", line 1182, in add_zone
    s.add_record(z,r)
  File "/usr/share/system-config-bind/ZoneTree.py", line 1224, in add_record
    header=rname + "\t" + r.desc['']
AttributeError: RP instance has no attribute 'desc'

manually commented RP resource record in zone data...system-config-bind now starts without error
Comment 1 Jason Vas Dias 2005-07-15 20:52:58 EDT
This bug is now fixed with system-config-bind-4.0.0-18, soon to be in FC updates,
but which meanwhile can be downloaded from: 
http://people.redhat.com/~jvdias/system-config-bind
Please try out this version and let me know of any issues - thanks.
Comment 2 Carey Windahl 2005-07-25 14:30:08 EDT
Installed system-config-bind-4.0.0-18 and confirmed all issues resolved.  Muy bueno!
Comment 3 Walter Justen 2005-08-19 06:19:51 EDT
update package is published

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.