Bug 160047 - Anaconda sets graphic card to "ATI Mach 64" whereas it is a "ATI Rage XL"
Anaconda sets graphic card to "ATI Mach 64" whereas it is a "ATI Rage XL"
Status: CLOSED ERRATA
Product: Red Hat Enterprise Linux 4
Classification: Red Hat
Component: hwdata (Show other bugs)
4.0
x86_64 Linux
medium Severity low
: ---
: ---
Assigned To: Bill Nottingham
:
Depends On:
Blocks: 156322
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2005-06-10 10:01 EDT by David Tonhofer
Modified: 2014-03-16 22:54 EDT (History)
1 user (show)

See Also:
Fixed In Version: RHBA-2005-648
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2005-10-05 12:32:51 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description David Tonhofer 2005-06-10 10:01:03 EDT
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.7.1) Gecko/20040707

Description of problem:
Install Red Hat ES on a Fujitsu-Siemens RX 300 S2, which has an on-motherboard
ATI Rage XL. lspci shows:

09:05.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc Rage XL (rev 27)

After installation, X has been configured for an "ATI Mach 64". One can 
however manually choose the Rage XL in the list-of-cards.


Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1. Install RH ES4 
2. Boot first time


Actual Results:  System is configured for ATI Mach 64

Expected Results:  System should be configured for ATI Rage XL

Additional info:
Comment 4 Bill Nottingham 2005-07-21 16:12:50 EDT
Fixed in 0.146.10.EL-1 and later.
Comment 7 Red Hat Bugzilla 2005-10-05 12:32:51 EDT
An advisory has been issued which should help the problem
described in this bug report. This report is therefore being
closed with a resolution of ERRATA. For more information
on the solution and/or where to find the updated files,
please follow the link below. You may reopen this bug report
if the solution does not work for you.

http://rhn.redhat.com/errata/RHBA-2005-648.html
Comment 8 David Tonhofer 2005-12-07 09:38:42 EST
This still occurs with the "RH ES 4.0 update 2" installation CDs

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.