Bug 160469 - Unable to handle '.' in usernames (name.lastname)
Unable to handle '.' in usernames (name.lastname)
Status: CLOSED DUPLICATE of bug 159034
Product: Red Hat Enterprise Linux 3
Classification: Red Hat
Component: shadow-utils (Show other bugs)
3.0
All Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Peter Vrabec
David Lawrence
: Regression
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2005-06-15 06:54 EDT by Milan Kerslager
Modified: 2007-11-30 17:07 EST (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2005-07-01 00:41:21 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)
Extended goodname patch to allow dots in usernames (852 bytes, patch)
2005-06-15 06:54 EDT, Milan Kerslager
no flags Details | Diff

  None (edit)
Description Milan Kerslager 2005-06-15 06:54:01 EDT
After last update (4.0.3-22.02 -> 4.0.3-23.08) this is impossible to use dot
(".") in the username (john.rambo). This breaks backward compatibility and makes
troubles for sites where the policy for login names allow dots since RHEL2. See
the bug #89205 for references (this a second same issue for RHEL3, see the bug
#108614 - this has been resolved in the previous updates for RHEL3).

The problem is in shadow-4.0.3-goodname.patch where new patch replaced old patch
completly. I'm attaching fixed patch and my personal rebuild for RHEL3 can be
found at:

ftp://ftp.pslib.cz/pub/users/Milan.Kerslager/RHEL-3/stable/
ftp://ftp.linux.cz/pub/linux/people/milan_kerslager/RHEL-3/stable/
Comment 1 Milan Kerslager 2005-06-15 06:54:01 EDT
Created attachment 115470 [details]
Extended goodname patch to allow dots in usernames
Comment 2 Milan Kerslager 2005-06-15 07:09:06 EDT
This seems to be better to use patch from shadow-utils-4.0.3-41.1.src.rpm (RHEL4
package) where the rest of the original goodname patch has been restored too).
My build uses it.
Comment 3 Mike Frysinger 2005-06-30 23:33:47 EDT
Bug 159034 has already been filed about this issue ...
Comment 4 Milan Kerslager 2005-07-01 00:41:21 EDT

*** This bug has been marked as a duplicate of 159034 ***

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.