Bug 161733 - fc4 won't confgure modem
fc4 won't confgure modem
Status: CLOSED CANTFIX
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: gnome-desktop (Show other bugs)
4
i386 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Ray Strode [halfline]
not applicable
:
: 161685 161697 161699 161704 161715 161729 161732 161754 161795 161809 161940 162474 166159 (view as bug list)
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2005-06-26 15:24 EDT by John F. Kohler
Modified: 2007-11-30 17:11 EST (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2007-08-14 11:42:15 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description John F. Kohler 2005-06-26 15:24:56 EDT
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.7.8) Gecko/20050513 Fedora/1.0.4-1.3.1 Firefox/1.0.4

Description of problem:
When I try to configure a modem, the system does not detect the pcmcia 
usr 56k modem at the com port tty/S3 as was done with fc3. In fact, no
dialog box comes up showing a found modem at all.  The laptop, a Dell inspiron 4150 has a winmodem built in and my pcmcia card.  

Version-Release number of selected component (if applicable):
kernel 2.6.11-1.1369_fc48i686

How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1.Click on red hat and drag down to system settings->network
2.click on network wizard, and in dialog box, choose "new"
3.click on modem. (note no attempt to locate modem port tty/S3 as was done on fc3)
4. see dialog box for isp, phone number, and password
5 enter info and click done.
  

Actual Results:  When you click "activate" error message comes up ppp0 connection failed, errot 2

Expected Results:  A good modem connection should have been established, dialing, answer, and connection with id/password pair and ready for activation of browser

Additional info:

This was an issue for me on the same laptop under Red Hat Linux 9, but I do not know if the cause is the same.  I have returned to fc3 and the modem, software and connection work perfectly.

P.S. under fc4 I attempted to activate "minicom -s" and successfully dialed out with it.
Comment 1 John F. Kohler 2005-06-26 15:30:12 EDT
I am back on Fedora Core 4.  The name on the pull-down menu from System Tools,
is Internet Configuration Wizard. The dialog box after Modem connection is
selected, is :
WARNING--
System-config-network
No modem found on your system.

The next screen defaults to /dev/modem even though there is a com port for the
pcmcia modem I have plugged in....tty/S3

Once again, I'll try to connect to the pcmcia modem through minicom -s
Comment 2 Máirín Duffy 2005-06-26 15:48:56 EDT
*** Bug 161729 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 3 Máirín Duffy 2005-06-26 15:49:35 EDT
*** Bug 161732 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 4 Máirín Duffy 2005-06-26 15:52:10 EDT
*** Bug 161715 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 5 Máirín Duffy 2005-06-26 15:52:42 EDT
*** Bug 161685 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 6 Máirín Duffy 2005-06-26 15:53:27 EDT
*** Bug 161697 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 7 Máirín Duffy 2005-06-26 15:53:53 EDT
*** Bug 161699 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 8 Máirín Duffy 2005-06-26 15:54:20 EDT
*** Bug 161704 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 10 Máirín Duffy 2005-06-26 21:19:45 EDT
*** Bug 161754 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 12 Ray Strode [halfline] 2005-06-27 12:09:15 EDT
*** Bug 161795 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 13 Ray Strode [halfline] 2005-06-27 12:09:47 EDT
*** Bug 161809 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 14 David Lawrence 2005-06-27 12:13:35 EDT
Please do not file any more bugs identical to this one. One is sufficient and
will be handled by an engineer as soon as possible.

Thanks.
Comment 15 Máirín Duffy 2005-07-08 11:00:34 EDT
*** Bug 161940 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 16 Máirín Duffy 2005-07-08 11:03:16 EDT
*** Bug 162474 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 17 Walter Justen 2005-08-26 05:45:54 EDT
*** Bug 166159 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 18 Christian Iseli 2007-01-22 05:46:53 EST
This report targets the FC3 or FC4 products, which have now been EOL'd.

Could you please check that it still applies to a current Fedora release, and
either update the target product or close it ?

Thanks.
Comment 19 Ray Strode [halfline] 2007-08-14 11:42:15 EDT
The information we've requested above is required in order
to review this problem report further and diagnose/fix the
issue if it is still present.  Since there haven't been any
updates to the report in quite a long time now after we've
requested additional information, we're assuming the problem
is either no longer present in our current OS release, or
that there is no longer any interest in tracking the problem.

Setting status to CANTFIX, however if you still
experience this problem after updating to our latest Fedora
Core release and are still interested in Red Hat tracking
the issue, and assisting in troubleshooting the problem,
please feel free to provide the information requested above,
and reopen the report.

Thank you in advance.

(this message is mass message)

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.