Bug 1629 - x11amp returns Unable to open the audio device.
x11amp returns Unable to open the audio device.
Status: CLOSED CURRENTRELEASE
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: aboot (Show other bugs)
6.0
i386 Linux
low Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Mike Maher
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 1999-03-19 13:06 EST by Joseph Kotran
Modified: 2008-05-01 11:37 EDT (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 1999-03-24 17:37:53 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Joseph Kotran 1999-03-19 13:06:39 EST
Subject says it all.  The error is returned regardless of
the permissions of /dev/audio, /dev/dsp/, and /dev/mixer.
Comment 1 Bill Nottingham 1999-03-19 16:45:59 EST
Is esd running?
Comment 2 Joseph Kotran 1999-03-19 17:03:59 EST
No.  I ran it and then x11amp worked fine.  If esd is supposed to be
running, it may help to start it a system boot time via an rc script.
You guys don't do that by default.  This is the first time I have
encountered esd.
Comment 3 Cristian Gafton 1999-03-21 17:19:59 EST
assigned to mike
Comment 4 Mike Maher 1999-03-24 17:37:59 EST
added README depicting the use of the OSS plugin

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.