Bug 165707 - Unnecessary medias ( like swap ) are seen in computer:///
Unnecessary medias ( like swap ) are seen in computer:///
Status: CLOSED RAWHIDE
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: hal (Show other bugs)
rawhide
i386 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: John (J5) Palmieri
: Reopened
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2005-08-11 10:01 EDT by sangu
Modified: 2013-03-13 00:48 EDT (History)
1 user (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2006-09-09 05:14:36 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)
gconf-editor and computer:/// (126.40 KB, image/jpeg)
2005-08-11 10:01 EDT, sangu
no flags Details
computer:// (25.69 KB, image/png)
2006-06-04 20:49 EDT, sangu
no flags Details


External Trackers
Tracker ID Priority Status Summary Last Updated
GNOME Desktop 343842 None None None Never

  None (edit)
Description sangu 2005-08-11 10:01:48 EDT
Description of problem:
After installing system_storage.schemas,
/system/storage/display_internal_hard_drives value is applied  true with
gconf-edior  ( see also bug 165703 ). 

Unnecessary medias ( like swap ) are seen in computer:///

Version-Release number of selected component (if applicable):
gnome-vfs2-2.11.90-2

How reproducible:
always

Steps to Reproduce:
1.
2.
3.
  
Actual results:


Expected results:


Additional info:
dbus-0.35.2-1, hal-0.5.3-3 , nautilus-2.11.3-1
Comment 1 sangu 2005-08-11 10:01:51 EDT
Created attachment 117646 [details]
gconf-editor and computer:///
Comment 2 David Zeuthen 2005-08-11 11:11:48 EDT
This is an issue with the libhal-storage library not reporting the correct file
system usage. Reassigning.
Comment 3 David Zeuthen 2005-08-11 11:18:29 EDT
Ok, I think I've fixed this - the fix will show up in tomorrows Rawhide as
hal-0.5.3-4 - you may grab it here too

 http://people.redhat.com/davidz/bug165707/

Please verify that this fixes the issue. Thanks.
Comment 4 sangu 2005-08-11 14:04:10 EDT
Installing new hal packages, swap partion media disappear.
But Unnecessary medias  still are  in computer:///.

Click The medias, below messages appear. 

mount: can't find /dev/hda1 in /etc/fstab or /etc/mtab
mount: can't find /dev/hda2 in /etc/fstab or /etc/mtab
mount: can't find /dev/hdb2 in /etc/fstab or /etc/mtab


/dev/hda1 is ntfb filesystem.

/dev/hda2 and /dev/hdb2 are W95 Ext'd.

$ fdisk -l /dev/hda

Disk /dev/hda: 80.0 GB, 80026361856 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 9729 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes

   Device Boot      Start         End      Blocks   Id  System
/dev/hda1   *           1        1912    15358108+   7  HPFS/NTFS
/dev/hda2            1913        9728    62782020    f  W95 Ext'd (LBA)
/dev/hda5            1913        5099    25599546    c  W95 FAT32 (LBA)
/dev/hda6            5100        8286    25599546    c  W95 FAT32 (LBA)
/dev/hda7            8287        8384      787153+  82  Linux swap / Solaris
/dev/hda8            8385        9727    10787616   83  Linux

fdisk -l /dev/hdb

Disk /dev/hdb: 30.7 GB, 30735581184 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 3736 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes

   Device Boot      Start         End      Blocks   Id  System
/dev/hdb1   *           1         765     6144831    b  W95 FAT32
/dev/hdb2             766        3736    23864557+   f  W95 Ext'd (LBA)
/dev/hdb5             766        1530     6144831    b  W95 FAT32
/dev/hdb6            1531        2295     6144831    b  W95 FAT32
/dev/hdb7            2296        2805     4096543+   b  W95 FAT32
/dev/hdb8            2806        3315     4096543+   b  W95 FAT32
/dev/hdb9            3316        3736     3381651    b  W95 FAT32

$ cat /etc/fstab
# This file is edited by fstab-sync - see 'man fstab-sync' for details
LABEL=/                 /                       ext3    defaults        1 1
none                    /dev/pts                devpts  gid=5,mode=620  0 0
none                    /proc                   proc    defaults        0 0
none                    /dev/shm                tmpfs   defaults        0 0
none                    /sys                    sysfs   defaults        0 0
/dev/hda7               swap                    swap    defaults        0 0
/dev/hdb9               /media/idedisk          vfat    noauto,user,exec,utf8 0 0
/dev/hdb8               /media/idedisk1         vfat    noauto,user,exec,utf8 0 0
/dev/hdb7               /media/idedisk2         vfat    noauto,user,exec,utf8 0 0
/dev/hdb6               /media/idedisk3         vfat    noauto,user,exec,utf8 0 0
/dev/hdb5               /media/idedisk4         vfat    noauto,user,exec,utf8 0 0
/dev/hdb1               /media/idedisk5         vfat    noauto,user,exec,utf8 0 0
/dev/hda6               /media/idedisk6         vfat    noauto,user,exec,utf8 0 0
/dev/hda5               /media/idedisk7         vfat    noauto,user,exec,utf8 0 0
#/dev/hda1               /media/idedisk8         ntfs    noauto,user,exec,utf8 0 0
/dev/fd0                /media/floppy           auto   
pamconsole,exec,noauto,managed 0 0
/dev/hdd                /media/cdrom            auto   
pamconsole,exec,noauto,managed 0 0
/dev/hdc                /media/cdrecorder       auto   
pamconsole,exec,noauto,managed 0 0

$ cat /etc/mtab
/dev/hda8 / ext3 rw 0 0
none /proc proc rw 0 0
none /sys sysfs rw 0 0
none /dev/pts devpts rw,gid=5,mode=620 0 0
none /dev/shm tmpfs rw 0 0
none /proc/sys/fs/binfmt_misc binfmt_misc rw 0 0
/dev/hda5 /media/idedisk7 vfat rw,nosuid,nodev,utf8,user=sangu 0 0
/dev/hda6 /media/idedisk6 vfat rw,nosuid,nodev,utf8,user=sangu 0 0
/dev/hdb1 /media/idedisk5 vfat rw,nosuid,nodev,utf8,user=sangu 0 0
/dev/hdb5 /media/idedisk4 vfat rw,nosuid,nodev,utf8,user=sangu 0 0
/dev/hdb6 /media/idedisk3 vfat rw,nosuid,nodev,utf8,user=sangu 0 0
/dev/hdb7 /media/idedisk2 vfat rw,nosuid,nodev,utf8,user=sangu 0 0
/dev/hdb8 /media/idedisk1 vfat rw,nosuid,nodev,utf8,user=sangu 0 0
/dev/hdb9 /media/idedisk vfat rw,nosuid,nodev,utf8,user=sangu 0 0

Comment 5 sangu 2005-09-05 03:24:09 EDT
After Booting, all partions has unmounting icon (execpt filesystem)in URL
computer:// on nautilus. But when seeing /etc/mtab, the partions have been mounted.

And messagebus daemon restarting, all partions have mount icon on url computer://.


-----

kernel-2.6.13-1.1535_FC5, gnome-vfs2-2.11.90-3, nautilus-2.11.91-1, hal-0.5.4-3,
gnome-volume-manager-1.3.1-1, dbus-0.36.1-1
Comment 6 sangu 2005-09-30 02:23:57 EDT
gnome-vfs2-2.12.0-2, dbus-0.50-1, hal-0.5.4-3, gnome-volume-manager-1.5.1-1

Before messagebus restarting : http://hellocity.net/~sangu/etc/computer.png
 1. Unnecessary medias
 2. Strange media name ( like ????)
 3. Medias names don't be translated.

After messagebus restarting : http://hellocity.net/~sangu/etc/messagebus.png
 Like 1,2,3 problems don't happens.

But $killall /usr/libexec/gnome-vfs-daemon
 http://hellocity.net/~sangu/etc/computer.png happens again.
Comment 8 sangu 2005-11-18 04:12:43 EST
This problems still happen in HAL-0.5.5.1-1.
 1. Unnecessary medias 
 2. Strange media name ( like ????)
 3. Medias names don't be translated.

After messagebus restarting, this problems disappear.
Comment 9 sangu 2005-12-17 01:52:45 EST
After Installing gnome-volume-manager-1.5.5-1
Before messagebus service restart.
All partiones have umount icons and Unnecessary medias is in nautilus copmuter:///.

After messagebus service restarting.
All partiones have umount icons in nautilus computer://. and Unnecessary medias
disappear.


hal-0.5.5.1-2.1, dbus-0.60-1.1, gnome-vfs2-2.13.3-1, nautilus-2.13.3-1.
Comment 10 sangu 2006-01-06 23:42:55 EST
Installing hal-0.5.5.1.cvs20060105-2, new bug 177190 bug 177192 happen.
Comment 11 sangu 2006-02-16 00:31:23 EST
See bug 181460 , if this problem happens again, will be reopened.
Comment 12 sangu 2006-06-04 20:49:37 EDT
Created attachment 130466 [details]
computer://

nautilus-2.15.1-2 gnome-vfs2-2.15.1-2 hal-0.5.7-11

gnome bug : http://bugzilla.gnome.org/show_bug.cgi?id=343842
and another computer:// screenshot : 
http://bugzilla.gnome.org/attachment.cgi?id=66191&action=view
Comment 13 Matthias Clasen 2006-07-25 13:41:33 EDT
David, what is the status of this ?

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.