Bug 170000 - flicker in X with nvidia video
flicker in X with nvidia video
Status: CLOSED WONTFIX
Product: Red Hat Enterprise Linux 4
Classification: Red Hat
Component: xorg-x11 (Show other bugs)
4.0
i386 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Adam Jackson
desktop-bugs@redhat.com
: Triaged
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2005-10-06 08:31 EDT by Karl Latiss
Modified: 2010-08-27 11:32 EDT (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2010-08-27 11:32:03 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)
xorg.conf (2.89 KB, text/plain)
2005-10-06 08:34 EDT, Karl Latiss
no flags Details
lspci -v output (4.57 KB, text/plain)
2005-10-06 08:36 EDT, Karl Latiss
no flags Details

  None (edit)
Description Karl Latiss 2005-10-06 08:31:57 EDT
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.7.12) Gecko/20050921 Red Hat/1.0.7-1.4.1 Firefox/1.0.7

Description of problem:
I see a flicker when using any light coloured desktop background, including the default. A dark coloured background (any background with significant portions of black) doesn not display this problem.

Version-Release number of selected component (if applicable):
xorg-x11-6.8.2-1.EL.13.20.i386.rpm

How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1.start x with default background
2.
3.
  

Actual Results:  see flicker

Expected Results:  no flicker

Additional info:

8x AGP based nvidia card (WinFast A180)
ASUS 87V8x motherboard
Comment 1 Karl Latiss 2005-10-06 08:33:25 EDT
sorry - should have mentioned using nv driver
Comment 2 Karl Latiss 2005-10-06 08:34:57 EDT
Created attachment 119666 [details]
xorg.conf

xorg.conf config file
Comment 3 Karl Latiss 2005-10-06 08:36:12 EDT
Created attachment 119667 [details]
lspci -v output
Comment 4 Karl Latiss 2005-10-06 08:40:32 EDT
(In reply to comment #0)
> From Bugzilla Helper:
> User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.7.12) Gecko/20050921
Red Hat/1.0.7-1.4.1 Firefox/1.0.7
> 
> Description of problem:
> I see a flicker when using any light coloured desktop background, including
the default. A dark coloured background (any background with significant
portions of black) doesn not display this problem.
> 
> Version-Release number of selected component (if applicable):
> xorg-x11-6.8.2-1.EL.13.20.i386.rpm
> 
> How reproducible:
> Always
> 
> Steps to Reproduce:
> 1.start x with default background
> 2.
> 3.
>   
> 
> Actual Results:  see flicker
> 
> Expected Results:  no flicker
> 
> Additional info:
> 
> 8x AGP based nvidia card (WinFast A180)
> ASUS 87V8x motherboard

Of course that should read ASUS A7V8X motherboard
Comment 5 Mike A. Harris 2006-02-01 04:20:21 EST
Depending on the level of support your contract provides, please use the
Red Hat web based support services located at http://www.redhat.com/support
and/or phone based support at 1-888-RED-HAT1 when reporting problems, or
requesting technical support for Red Hat Enterprise Linux.

The described problem sounds rather suspiciously like a hardware flaw,
or too high of brightness/contrast on the display.  Try turning the
contrast and/or brightness down.

If that doesn't resolve the issue however, please contact Red Hat via
one of the support mechanisms outlined above, and a support representative
will assist you in diagnosing the problem further and trying to find a
solution or workaround.

Thanks in advance.
Comment 6 Karl Latiss 2006-02-05 22:39:02 EST
I can't see how it's a hardware issue as there are no flickering issues when
using the drivers supplied by nvidia.
Comment 7 Adam Jackson 2010-08-27 11:32:03 EDT
NVIDIA hardware support is no longer being updated in Red Hat Enterprise Linux 4.  Please use newer versions of RHEL for updated hardware support.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.