This service will be undergoing maintenance at 20:00 UTC, 2017-04-03. It is expected to last about 30 minutes
Bug 172571 - UTF-8 support is broken in mcview from rawhide mc
UTF-8 support is broken in mcview from rawhide mc
Status: CLOSED RAWHIDE
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: mc (Show other bugs)
rawhide
All Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Jindrich Novy
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2005-11-07 08:17 EST by Jindrich Novy
Modified: 2013-07-02 19:10 EDT (History)
3 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2005-11-08 08:09:47 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)
Text viewed correctly with mcedit. (1.33 KB, image/png)
2005-11-07 08:20 EST, Jindrich Novy
no flags Details
Text viewed badly with mcview. (1.19 KB, image/png)
2005-11-07 08:21 EST, Jindrich Novy
no flags Details

  None (edit)
Description Jindrich Novy 2005-11-07 08:17:12 EST
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.7.12) Gecko/20050922 Fedora/1.0.7-1.1.fc4 Firefox/1.0.7

Description of problem:
see attached images

Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1. run mc
2. mcedit some utf-8 file -> it's fine
3. mcview some utf-8 file -> bad
  

Actual Results:  mcview displays UTF8 sequences incorrectly.

Expected Results:  mcview displays UTF8 sequences correctly.

Additional info:
Comment 1 Jindrich Novy 2005-11-07 08:20:23 EST
Created attachment 120778 [details]
Text viewed correctly with mcedit.
Comment 2 Jindrich Novy 2005-11-07 08:21:18 EST
Created attachment 120779 [details]
Text viewed badly with mcview.
Comment 3 Radek Vokal 2005-11-08 04:50:43 EST
Breaks man page view also, try mcview on ping.8, it substitutes all "'" with "â" 

# rpm -q mc
mc-4.6.1a-0.20.i386
Comment 4 Jindrich Novy 2005-11-08 08:09:47 EST
It's now fixed in mc-4.6.1a-0.21.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.