Bug 173199 - Unable to get lvdisplay from a snapshot volume
Unable to get lvdisplay from a snapshot volume
Status: CLOSED CURRENTRELEASE
Product: Red Hat Enterprise Linux 4
Classification: Red Hat
Component: lvm2 (Show other bugs)
4.0
All Linux
medium Severity low
: ---
: ---
Assigned To: Alasdair Kergon
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2005-11-14 16:49 EST by Corey Marthaler
Modified: 2007-11-30 17:07 EST (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version: U3
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2006-03-08 10:21:46 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Corey Marthaler 2005-11-14 16:49:10 EST
Description of problem:
[root@link-10 ~]# lvscan
  ACTIVE            '/dev/corey2/lvol0' [50.00 GB] inherit
  ACTIVE   Original '/dev/corey1/lvol0' [50.00 GB] inherit
  ACTIVE   Snapshot '/dev/corey1/lvol1' [100.00 MB] inherit
[root@link-10 ~]# lvdisplay /dev/corey1/lvol0
  --- Logical volume ---
  LV Name                /dev/corey1/lvol0
  VG Name                corey1
  LV UUID                ZuKq9c-j5IG-Hj8M-APCt-am3C-mIUJ-I7KEiH
  LV Write Access        read/write
  LV snapshot status     source of
                         /dev/corey1/lvol1 [active]
  LV Status              available
  # open                 1
  LV Size                50.00 GB
  Current LE             12800
  Segments               2
  Allocation             inherit
  Read ahead sectors     0
  Block device           253:10

[root@link-10 ~]# lvdisplay /dev/corey1/lvol1
[root@link-10 ~]# 


I wasn't able to display on an older version of U2 either and
I didn't have any U1 machines, so I wasn't able to check in that version.


Version-Release number of selected component (if applicable):
[root@link-10 ~]# lvcreate --version
  LVM version:     2.02.00 (2005-11-10)
  Library version: 1.02.00 (2005-11-10)
  Driver version:  4.4.0
[root@link-10 ~]# uname -ar
Linux link-10 2.6.9-22.ELhugemem #1 SMP Mon Sep 19 18:43:10 EDT 2005 i686 i686
i386 GNU/Linux


How reproducible:
everytime
Comment 1 Alasdair Kergon 2005-11-23 11:14:31 EST
lvdisplay -a worked.

Fixed in 2.02.01.
Comment 2 Corey Marthaler 2005-11-30 17:32:57 EST
fix verified.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.