Bug 176298 - Nothing shows up in contacts list if connected to an LDAP address book
Nothing shows up in contacts list if connected to an LDAP address book
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: evolution (Show other bugs)
All Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Matthew Barnes
Depends On: 175394
  Show dependency treegraph
Reported: 2005-12-20 18:40 EST by Dave Malcolm
Modified: 2007-11-30 17:11 EST (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Last Closed: 2007-05-04 05:50:24 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---

Attachments (Terms of Use)

External Trackers
Tracker ID Priority Status Summary Last Updated
GNOME Desktop 435763 None None None Never

  None (edit)
Description Dave Malcolm 2005-12-20 18:40:06 EST
+++ This bug was initially created as a clone of Bug #175394 +++

Description of problem:
If one connects to an LDAP address book 
one can certainly go ahead and search for contacts while trying to address an
email, but nothing shows up in the Contacts section of Evo, under the LDAP
address book. Searching doesn't work there, and it appears empty. This is very
counterintuitive behavior. Not yet sure if this is a regression or not.

Version-Release number of selected component (if applicable):

How reproducible:

Steps to Reproduce:
1. Add LDAP address book
2. Try to do a search or see any contacts
Actual results:
No contacts show up, unless you are trying to address an email.

Expected results:
Contacts should show up, at least up until the download limit set (default 100

Additional info:

-- Additional comment from dmalcolm@redhat.com on 2005-12-09 13:52 EST --
Unfortunately you need to do a search of some kind for anything to turn up.
Comment 1 Dave Malcolm 2005-12-20 18:41:22 EST
This is a long-standing problem with Evolution's LDAP support; would be nice to
get this fixed (maybe some kind of cursoring mechanism?), but I think it's going
to be hard.
Comment 2 Christopher Aillon 2007-04-17 15:16:26 EDT
This should probably be filed upstream and handled there...
Comment 3 Milan Crha 2007-05-04 05:50:24 EDT
Moving this upstream where we will continue to track the problem.
Please see [1] for further updates.

[1] http://bugzilla.gnome.org/show_bug.cgi?id=435763

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.