Bug 180082 - sound turns off when changing volume with alsa mixer or kmix also turns off without reason
sound turns off when changing volume with alsa mixer or kmix also turns off w...
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: alsa-utils (Show other bugs)
i386 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Martin Stransky
Depends On:
  Show dependency treegraph
Reported: 2006-02-05 10:50 EST by Mehmet Inal
Modified: 2007-11-30 17:11 EST (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Last Closed: 2006-03-07 05:49:23 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---

Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Mehmet Inal 2006-02-05 10:50:24 EST
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.7.12) Gecko/20050922 Fedora/1.0.7-1.1.fc4 Firefox/1.0.7

Description of problem:
When i adjust volume while listening, sound turns off. It also turns off when i log out or play something. I have to play with mixer each time to get sound again.  Either pcm turns off, or some of capture options turns on, that's why there's no sound. I can adjust volume with CD player but not with realplayer, xine, mplayer etc.

Version-Release number of selected component (if applicable):

How reproducible:

Steps to Reproduce:
1.Get a Fujitsu-Siemens Amilo Pro 2045 laptop.
2.install fedora 4 and mplayer, xine, realplayer...
3.play something like an mp3 file or mpeg film
4.try adjusting volume while playing

Actual Results:  no more sound

Expected Results:  i should still hear sound.

Additional info:

Fujitsu Siemens Amilo Pro 2045 laptop

sound card: hda intel
Comment 1 Mehmet Inal 2006-02-05 10:53:31 EST
when sound turns off, i play with mixer settings. i mute capture devices, mute
and unmute playback devices (pci & front) then there's sound (if i'm lucky)
Comment 2 Martin Stransky 2006-02-06 17:06:18 EST
hda-intel was changed in new ALSA release, you may check new drivers. Some
how-to is here - http://people.redhat.com/stransky/alsa

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.