Bug 180730 - col is exiting with 1... but why? expecting 0.
col is exiting with 1... but why? expecting 0.
Status: CLOSED RAWHIDE
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: util-linux (Show other bugs)
rawhide
x86_64 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Karel Zak
Ben Levenson
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2006-02-09 16:23 EST by Anthony Green
Modified: 2007-11-30 17:11 EST (History)
1 user (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2006-02-22 10:19:43 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)
Fix for return code from col (359 bytes, patch)
2006-02-21 14:55 EST, John Ellson
no flags Details | Diff

  None (edit)
Description Anthony Green 2006-02-09 16:23:31 EST
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.7.12) Gecko/20050922 Fedora/1.0.7-1.1.fc4 Firefox/1.0.7

Description of problem:
I found this while trying to rebuild my kawa package in Extras.

$ echo Foo | col -b
Foo
$ echo $?
1

col exits with 0 on FC4.  I had a quick look at col.c and it's not obvious to me why we're exiting with 1 instead of 0.


Version-Release number of selected component (if applicable):
util-linux-2.13-0.14

How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1. Run "echo Foo | col -b" and check the exit code.
2.
3.
  

Additional info:
Comment 1 John Ellson 2006-02-21 14:55:03 EST
Created attachment 124979 [details]
Fix for return code from col
Comment 2 John Ellson 2006-02-21 15:07:35 EST
This is broken in FC4 too.    It broke a cgi-bin/man script on our web server
that was doing:   man $topic | col -b
Comment 3 Anthony Green 2006-02-21 15:56:17 EST
(In reply to comment #1)
> Created an attachment (id=124979) [edit]
> Fix for return code from col

Thanks John! 

Karel - it would be great to get this fix into rawhide.  It's blocking one of my
Extras contributions from building as-is.

AG
Comment 4 Karel Zak 2006-02-21 16:12:36 EST
Ah.. this is my bug. Sorry. I'll fix it ASAP. Thanks for the patch.
Comment 5 John Ellson 2006-02-25 09:18:48 EST
Why hasn't this fix been distributed yet?    It causes failures
in many old stable shell scripts and the bug exists in FC4 and Rawhide.
Comment 6 Fedora Update System 2006-02-27 11:35:53 EST
From User-Agent: XML-RPC

util-linux-2.12p-9.14 has been pushed for FC4, which should resolve this issue.  If these problems are still present in this version, then please make note of it in this bug report.
Comment 7 Anthony Green 2006-02-27 11:49:27 EST
(In reply to comment #6)
> util-linux-2.12p-9.14 has been pushed for FC4, which should resolve this
issue.  If these problems are still present in this version, then please make
note of it in this bug report.

What about rawhide, where I originally reported the problem?

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.