Bug 181821 - xen HV does not boot - ACPI
Summary: xen HV does not boot - ACPI
Status: CLOSED DEFERRED
Alias: None
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: kernel-xen   
(Show other bugs)
Version: rawhide
Hardware: All Linux
high
medium
Target Milestone: ---
Assignee: Juan Quintela
QA Contact: Brian Brock
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends On:
Blocks: 179599
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2006-02-16 21:13 UTC by Bill Nottingham
Modified: 2014-03-17 02:58 UTC (History)
3 users (show)

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2006-06-29 00:04:44 UTC
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)
xen boot log (6.67 KB, text/plain)
2006-02-16 21:13 UTC, Bill Nottingham
no flags Details
normal boot log (21.45 KB, text/plain)
2006-02-16 21:15 UTC, Bill Nottingham
no flags Details
normal boot log. right one this time. (17.54 KB, text/plain)
2006-02-17 22:06 UTC, Bill Nottingham
no flags Details

Description Bill Nottingham 2006-02-16 21:13:59 UTC
Description of problem:

My machine, it does not boot
 Xen hangs before it can mount root
Looking at it I do spy
 Where it hangs - ACPI
Normal kernels boot just swell
 acpi=off does as well

Version-Release number of selected component (if applicable):

2.6.15-1.1955_FC5{smp,hypervisor}

Comment 1 Bill Nottingham 2006-02-16 21:13:59 UTC
Created attachment 124784 [details]
xen boot log

Comment 2 Bill Nottingham 2006-02-16 21:15:19 UTC
Created attachment 124785 [details]
normal boot log

Comment 3 Bill Nottingham 2006-02-17 22:06:42 UTC
Created attachment 124836 [details]
normal boot log. right one this time.

Comment 4 Bill Nottingham 2006-02-17 22:08:07 UTC
If I build with CONFIG_ACPI_DEBUG, it hangs at:

ACPI: Subsystem revision 20060127
evgpeblk-0941 [06] ev_create_gpe_block   : GPE 00 to 1F [ _GPE] 4 regs on int 0x9

Comment 6 Stephen Tweedie 2006-02-24 22:08:42 UTC
From Bill:

So, some testing of various combinations:

Hypervisor variants:

A = stock one in 1.1955
B = self-built from 1.1955 sources. gcc-4.x
C = self-built from 1.1955 sources. gcc32

A = FAIL
B = PASS
C = PASS

(note that 'PASS' in this case boots userland with a an interrupt
screaming at a rate of ~3 million interrupts per minute.)


Comment 7 Bill Nottingham 2006-03-03 16:49:39 UTC
Still hangs on 2009.4.2, still easily worked around with acpi=off.


Comment 8 Stephen Tweedie 2006-03-13 21:22:24 UTC
Hmm -- what hv/kernel options are you using here?  Are you using "sync_console"
when capturing serial console?

Comment 9 Brian Stein 2006-06-28 21:36:48 UTC
Still hanging?

Comment 10 Bill Nottingham 2006-06-29 00:04:44 UTC
Machine died. *shrug*.  Probably can be closed unless it pops up somewhere else.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.