Bug 182558 - problem with kernel 2.6.15-1.183X and driver e1000
problem with kernel 2.6.15-1.183X and driver e1000
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: kernel (Show other bugs)
x86_64 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Kernel Maintainer List
Brian Brock
Depends On:
  Show dependency treegraph
Reported: 2006-02-23 05:49 EST by O.D.
Modified: 2007-11-30 17:11 EST (History)
1 user (show)

See Also:
Fixed In Version: FC4
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Last Closed: 2006-02-24 05:56:54 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---

Attachments (Terms of Use)
sysreport output (500.57 KB, application/octet-stream)
2006-02-23 05:49 EST, O.D.
no flags Details

  None (edit)
Description O.D. 2006-02-23 05:49:28 EST
Description of problem:
I use a comptuter with a Intel Corporation 82546GB Gigabit network card (driver
After the install (with the CDs), the network interfaces are up and working
(ping ok).
The computer is a 2 AMD dual core with 6 Go RAM, there was filesystem corruption
problems with the original kernel (IOMMU problems), so I was looking for update.
Until the 2.6.15 kernel, the computer was not usable. With the 2.6.15-1.183X,
the filesystem seem stable but the network does'nt work anymore.
At the boot, it says, that it can start the network interfaces. I try to put the
e1000 module in full debug mode, but it only say the init msg.

Version-Release number of selected component (if applicable):
FedoraCore 4 and 2.6.15-1.1831_FCsmp

How reproducible:

Steps to Reproduce:
1. Boot the computer
2. Optional : modprobe e1000
Actual results:
The interface network Intel is not show by ifconfig and doesn't work.

Expected results:
The interace network Intel is show by ifconfig and working 

Additional info:
Comment 1 O.D. 2006-02-23 05:49:29 EST
Created attachment 125093 [details]
sysreport output
Comment 2 O.D. 2006-02-24 05:20:33 EST
I've try with a 64 bit and 32 bit kernel but I get the same behavior
Comment 3 O.D. 2006-03-16 10:18:06 EST
The problem comes from the Tyan MotherBoard S2895 and her bios. Inside the bios,
if you choice something else than OS Intalled : Linux, the Intel ethernet card
are no more detected.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.