Bug 183561 - Kernel crash on resume after pm-suspend
Kernel crash on resume after pm-suspend
Status: CLOSED RAWHIDE
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: kernel (Show other bugs)
5
All Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Dave Jones
Brian Brock
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2006-03-01 17:43 EST by Mads Villadsen
Modified: 2015-01-04 17:25 EST (History)
2 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2006-08-14 04:43:41 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)
Digital camera picture of the error screen on resume (38.61 KB, image/jpeg)
2006-03-05 06:52 EST, Mads Villadsen
no flags Details
Not activating etho on resume (6.68 KB, text/plain)
2006-03-05 16:15 EST, Mads Villadsen
no flags Details
Not activating eth0 on resume (6.68 KB, text/plain)
2006-03-05 16:15 EST, Mads Villadsen
no flags Details
Not activating eth0 on resume (6.68 KB, text/plain)
2006-03-05 16:16 EST, Mads Villadsen
no flags Details
Not activating eth0 on resume (6.68 KB, text/plain)
2006-03-05 16:16 EST, Mads Villadsen
no flags Details
Not activating eth0 on resume (6.68 KB, text/plain)
2006-03-05 16:18 EST, Mads Villadsen
no flags Details
Not activating eth0 on resume (6.68 KB, text/plain)
2006-03-05 16:19 EST, Mads Villadsen
no flags Details

  None (edit)
Description Mads Villadsen 2006-03-01 17:43:39 EST
Description of problem:
Upon resuming the computer after calling pm-suspend I get an error from the
kernel saying: Soft lockup detected on CPU#0!

Version-Release number of selected component (if applicable):
pm-utils-0.11-1
kernel-2.6.15-1.1996_FC5

How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1. su to root
2. run pm-suspend
3. wait for computer to enter suspend mode
4. resume computer
5. watch crash
  
Actual results:
The kernel crashes

Expected results:
Returning to the same state as when pm-suspend was called

Additional info:
This is on a Dell Lattitude D810:
* 60GB SATA drive
* BCM5751 Gigabit Ethernet
* Intel 2200BG Wireless
* ATI X600 Mobility video card
Comment 1 Phil Knirsch 2006-03-02 04:58:17 EST
That sounds more like a kernel problem though as you get the message from
kernel, not from any of the pm-utils.

Reassigning to kernel.

Read ya, Phil
Comment 2 Dave Jones 2006-03-04 16:06:02 EST
you should get a bunch more text too, with a kernel backtrace.
can you capture that ? (Even if its a digital camera pic)
Comment 3 Mads Villadsen 2006-03-05 06:52:50 EST
Created attachment 125667 [details]
Digital camera picture of the error screen on resume

I hope the quality of the picture is ok. I tried to keep the file size down,
but I can easily attach another picture that is in a higer resolution and lower
compression if need be.
Comment 4 Dave Jones 2006-03-05 13:30:11 EST
is that with the latest kernel ? or still with 1996 ?  I fixed some resume
problems in the 200x kernels, so grabbing the latest from
http://people.redhat.com/davej/kernels/Fedora/devel may help.
Comment 5 Mads Villadsen 2006-03-05 15:09:49 EST
Sorry. I forgot to mention that this is with the 2009 kernel. I will try again
with the latest I can find at the url you listed.
Comment 6 Mads Villadsen 2006-03-05 16:06:33 EST
Suspend and resume now works with 2016 kernel. Thanks. However the network
interface isn't properly brought up again, and I have to manually run 'service
network restart' to get it back again. I will attach what I hope are the
relevant parts of /var/log/messages
Comment 7 Mads Villadsen 2006-03-05 16:15:23 EST
Created attachment 125678 [details]
Not activating etho on resume
Comment 8 Mads Villadsen 2006-03-05 16:15:56 EST
Created attachment 125679 [details]
Not activating eth0 on resume
Comment 9 Mads Villadsen 2006-03-05 16:16:36 EST
Created attachment 125680 [details]
Not activating eth0 on resume
Comment 10 Mads Villadsen 2006-03-05 16:16:44 EST
Created attachment 125681 [details]
Not activating eth0 on resume
Comment 11 Mads Villadsen 2006-03-05 16:18:17 EST
Created attachment 125682 [details]
Not activating eth0 on resume
Comment 12 Mads Villadsen 2006-03-05 16:19:40 EST
Created attachment 125684 [details]
Not activating eth0 on resume
Comment 13 Mads Villadsen 2006-08-14 04:43:41 EDT
Everything works fine with fc6t2.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.