Bug 184564 - Limited number of resolutions on LCD panel 1280x800
Limited number of resolutions on LCD panel 1280x800
Status: CLOSED RAWHIDE
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: xorg-x11-server (Show other bugs)
rawhide
i386 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Adam Jackson
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2006-03-09 16:13 EST by Horst H. von Brand
Modified: 2007-11-30 17:11 EST (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2006-09-20 17:40:54 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:


Attachments (Terms of Use)
xorg.conf (2.85 KB, text/plain)
2006-03-10 20:49 EST, Horst H. von Brand
no flags Details

  None (edit)
Description Horst H. von Brand 2006-03-09 16:13:31 EST
Description of problem:
When configuring the display here, I get only modelines for 1280x800 and
768x576. Before I was able to also get 800x600 and 640x480, which I need for
some/many external overhead projectors. But now those modes don't work.

As the relevant modelines haven't changed from earlier X.org configuration
files, I presume some bug that allowed to use resolutions without modelines was
fixed in the interim... please unfix ;-)

[This is a Toshiba notebook, and it is broken in that it can use either the LCD
  panel or an external screen, but only (!) if plugged in on bootup, no
switching or using both; the panel resolution is irrelevant when using an
external screen, and viceversa]

Version-Release number of selected component (if applicable):
xorg-x11-server-Xorg-1.0.1-8 (which is not one of the listed components, BTW)

How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1. 
2.
3.
  
Actual results:


Expected results:


Additional info:
Comment 1 Mike A. Harris 2006-03-10 19:47:01 EST
(In reply to comment #0)
> Description of problem:
> When configuring the display here, I get only modelines for 1280x800 and
> 768x576. Before I was able to also get 800x600 and 640x480, which I need for
> some/many external overhead projectors. But now those modes don't work.

"I get only modelines" in what?  system-config-display?  Or has the X
server been configured for those modes, but is rejecting them?

> As the relevant modelines haven't changed from earlier X.org configuration
> files, I presume some bug that allowed to use resolutions without modelines was
> fixed in the interim... please unfix ;-)

We haven't changed anything of the sort.'
 

> xorg-x11-server-Xorg-1.0.1-8 (which is not one of the listed components, BTW)

This is the correct component, as bugzilla components are that of the
source code rpm (src.rpm).


Always attach your X server log and config file to all X server or video driver
related bug reports, as individual uncompressed file attachments, as they are
almost always useful to engineering, and it saves a round trip of having to
wait for them to be attached at a later time.

Thanks in advance.
Comment 2 Horst H. von Brand 2006-03-10 20:49:12 EST
Created attachment 125975 [details]
xorg.conf
Comment 3 Horst H. von Brand 2006-03-13 18:01:44 EST
When using system-config-display, I only get modelines for large sizes, not the
standard (800x600, 640x400) ones, and I can't use them. If I place them into the
xorg.conf file Section Screen, SubSection Display, Modes, I can't select them at
all. Only the standard 1280x800 mode works. If I delete the standard modes, I
can use the low modes... but only them.
Comment 4 Adam Jackson 2006-09-20 17:40:54 EDT
This should be working as of s-c-d 1.0.45-1 and later.  Please test and reopen
if this bug still occurs for you.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.