Bug 193737 - Install onto i2o RAID volume hang in "formatting /boot file system"
Install onto i2o RAID volume hang in "formatting /boot file system"
Status: CLOSED INSUFFICIENT_DATA
Product: Red Hat Enterprise Linux 4
Classification: Red Hat
Component: kernel (Show other bugs)
4.0
i686 Linux
medium Severity high
: ---
: ---
Assigned To: Chip Coldwell
Brian Brock
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2006-05-31 20:05 EDT by Corinna
Modified: 2007-11-30 17:07 EST (History)
2 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2006-10-09 10:09:06 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Corinna 2006-05-31 20:05:28 EDT
Description of problem: 
We have a supermicro system with an Adaptec I2O RAID 2015S controller.  I 
tried to install RHEL AS 4 on it.  It initially did not see any hard drive.  
Then I added i2o_block in the installation, and I saw the hard drives.  It 
proceed to automatically partition it.  Then, when it got to the point of 
formating the /boot file system, it hang.

Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1. Boot AS 4 CD.
2. Start to do installation on a system with RAID 2015S.
3. Add i2o_block device from the menu
4. Follow instructions on the screen to proceed on the installation.
  
Actual results:
The installation hang.

Expected results:
The installation should be successful.

Additional info:
Comment 1 Tom Coughlan 2006-06-30 17:59:14 EDT
When the system hangs, try ctrl-alt-f1, -f2, -f3..., on the console. This will
display several text windows, one of which is the system error log. Report any
information about the state of the system, and any errors here. 

Which version of RHEL 4 AS are you using? There was a fix in Update 2 that may
be relevant.
Comment 2 Corinna 2006-07-10 14:25:30 EDT
We were using AS 4 Update 3 to do the installation.

I'm attending a conference in Chicago right now.  Then, I will be on leave for 
two weeks.  So, unfortunately, the soonest that I can get to it to do another 
install will be August. 

Are you not able to simulate it on a system with RAID 2015S?

- corinna

Comment 3 Corinna 2006-07-10 14:25:51 EDT
We were using AS 4 Update 3 to do the installation.

I'm attending a conference in Chicago right now.  Then, I will be on leave for 
two weeks.  So, unfortunately, the soonest that I can get to it to do another 
install will be August. 

Are you not able to simulate it on a system with RAID 2015S?

- corinna


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.