Bug 193833 - Incorrect default configs for Hitachi Storage
Incorrect default configs for Hitachi Storage
Status: CLOSED ERRATA
Product: Red Hat Enterprise Linux 4
Classification: Red Hat
Component: device-mapper-multipath (Show other bugs)
4.0
All Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Ben Marzinski
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2006-06-01 19:03 EDT by Ben Marzinski
Modified: 2010-01-11 21:25 EST (History)
10 users (show)

See Also:
Fixed In Version: RHEA-2007-0256
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2007-05-01 13:38:50 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Ben Marzinski 2006-06-01 19:03:04 EDT
On the advice of Matthias Rudolph, the upstream hwtable was modified with the
following patch:

@@ -91,22 +91,7 @@ static struct hwentry default_hw[] = {
        },
        {
                .vendor        = "HP",
-               .product       = "HSV2*",
-               .getuid        = DEFAULT_GETUID,
-               .getprio       = NULL,
-               .features      = DEFAULT_FEATURES,
-               .hwhandler     = DEFAULT_HWHANDLER,
-               .selector      = DEFAULT_SELECTOR,
-               .pgpolicy      = MULTIBUS,
-               .pgfailback    = FAILBACK_UNDEF,
-               .rr_weight     = RR_WEIGHT_NONE,
-               .no_path_retry = NO_PATH_RETRY_UNDEF,
-               .minio         = DEFAULT_MINIO,
-               .checker_name  = READSECTOR0,
-       },
-       {
-               .vendor        = "HP",
-               .product       = "DF[456]00",
+               .product       = "{HSV2*,A6189A}",
                .getuid        = DEFAULT_GETUID,
                .getprio       = NULL,
                .features      = DEFAULT_FEATURES,
@@ -201,12 +186,12 @@ static struct hwentry default_hw[] = {
        /*
         * Hitachi controler family
         *
-        * Maintainer : Christophe Varoqui
-        * Mail : christophe.varoqui@free.fr
+        * Maintainer : Matthias Rudolph
+        * Mail : matthias.rudolph@hds.com
         */
        {-               .vendor        = "HITACHI",
-               .product       = "{A6189A,OPEN-}",
+               .vendor        = "{HITACHI,HP}",
+               .product       = "OPEN-",
                .getuid        = DEFAULT_GETUID,
                .getprio       = NULL,
                .features      = DEFAULT_FEATURES,
@@ -219,6 +204,21 @@ static struct hwentry default_hw[] = {
                .minio         = DEFAULT_MINIO,
                .checker_name  = READSECTOR0,
        },
+       {
+               .vendor        = "HITACHI",
+               .product       = "DF*",
+               .getuid        = DEFAULT_GETUID,
+               .getprio       = "/sbin/pp_hds_modular %d",
+               .features      = DEFAULT_FEATURES,
+               .hwhandler     = DEFAULT_HWHANDLER,
+               .selector      = DEFAULT_SELECTOR,
+               .pgpolicy      = GROUP_BY_PRIO,
+               .pgfailback    = -FAILBACK_IMMEDIATE,
+               .rr_weight     = RR_WEIGHT_NONE,
+               .no_path_retry = NO_PATH_RETRY_UNDEF,
+               .minio         = DEFAULT_MINIO,
+               .checker_name  = READSECTOR0,
+       },
        /*
         * IBM controler family
         *

These defaults need to go into the redhat device-mapper-multipath release
Comment 1 Ben Marzinski 2006-06-14 18:49:56 EDT
These defaults have been added
Comment 2 Ben Marzinski 2007-01-31 12:07:06 EST
New defaults sent from Hitachi. Already validated by Hitachi and upstream
Comment 7 Ben Levenson 2007-04-10 23:48:51 EDT
This fix is in the latest snapshot.  Please retest with the latest packages:
device-mapper-multipath-0.4.5-21.RHEL4
Comment 9 Red Hat Bugzilla 2007-05-01 13:38:51 EDT
An advisory has been issued which should help the problem
described in this bug report. This report is therefore being
closed with a resolution of ERRATA. For more information
on the solution and/or where to find the updated files,
please follow the link below. You may reopen this bug report
if the solution does not work for you.

http://rhn.redhat.com/errata/RHEA-2007-0256.html

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.