Bug 194131 - cluster mirror copy status can give false (0.00) percent
Summary: cluster mirror copy status can give false (0.00) percent
Status: CLOSED CURRENTRELEASE
Alias: None
Product: Red Hat Cluster Suite
Classification: Retired
Component: cmirror
Version: 4
Hardware: All
OS: Linux
high
high
Target Milestone: ---
Assignee: Jonathan Earl Brassow
QA Contact: Cluster QE
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2006-06-05 22:05 UTC by Corey Marthaler
Modified: 2010-01-12 02:00 UTC (History)
4 users (show)

(edit)
Clone Of:
(edit)
Last Closed: 2008-08-05 21:31:25 UTC


Attachments (Terms of Use)

Description Corey Marthaler 2006-06-05 22:05:52 UTC
Description of problem:
I was monitoring a mirror's copy percent inorder to test another bug's fix, and
saw this...

[root@taft-03 ~]# lvs
  LV          VG       Attr   LSize   Origin Snap%  Move Log              Copy%
  coreymirror mirror_1 mwi-a- 652.00M                    coreymirror_mlog  36.81
[root@taft-03 ~]# lvs
  LV          VG       Attr   LSize   Origin Snap%  Move Log              Copy%
  coreymirror mirror_1 mwi-a- 652.00M                    coreymirror_mlog   0.00
[root@taft-03 ~]# lvs
  LV          VG       Attr   LSize   Origin Snap%  Move Log              Copy%
  coreymirror mirror_1 mwi-a- 652.00M                    coreymirror_mlog  84.05
[root@taft-03 ~]# lvs
  LV          VG       Attr   LSize   Origin Snap%  Move Log              Copy%
  coreymirror mirror_1 mwi-a- 652.00M                    coreymirror_mlog  94.48
[root@taft-03 ~]# lvs
  LV          VG       Attr   LSize   Origin Snap%  Move Log              Copy%
  coreymirror mirror_1 mwi-a- 652.00M                    coreymirror_mlog 100.00

How reproducible:
I'll try and reproduce and grab more info...

Comment 2 Jonathan Earl Brassow 2006-07-06 04:00:13 UTC
is this really a blocker?  Have you been able to reproduce it?

Comment 4 Jonathan Earl Brassow 2006-10-24 21:06:54 UTC
I've added retry to the client-side query to try to avoid communication problems
when retrieving the sync %'age.  This doesn't eliminate the problem, but should
make it much harder to reproduce.


Comment 5 Corey Marthaler 2006-11-21 23:58:47 UTC
Have not been able to reproduce this issue with the latest builds, marking verified.

[root@link-08 ~]# rpm -qa | grep lvm2
lvm2-cluster-debuginfo-2.02.06-7.0.RHEL4
lvm2-2.02.15-3
lvm2-cluster-2.02.15-3
[root@link-08 ~]# rpm -qa | grep cmirror
cmirror-kernel-debuginfo-2.6.9-13.0
cmirror-kernel-smp-2.6.9-15.5
cmirror-kernel-largesmp-2.6.9-13.0
cmirror-kernel-2.6.9-13.0
cmirror-1.0.1-0
cmirror-debuginfo-1.0.1-0

Comment 6 Chris Feist 2008-08-05 21:31:25 UTC
Closing as this has been fixed in the current (4.7) release.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.