Bug 196039 - Wrong icon for Thunderbird in decorations and window list
Wrong icon for Thunderbird in decorations and window list
Status: CLOSED CANTFIX
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: thunderbird (Show other bugs)
rawhide
All Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Christopher Aillon
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2006-06-20 11:48 EDT by Dave Malcolm
Modified: 2008-02-08 11:17 EST (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2008-02-08 11:17:39 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Dave Malcolm 2006-06-20 11:48:24 EDT
Description of problem:
Windows for Thunderbird appear as the default "empty window" icon, rather than a
Thunderbird specific-icon, in the gnome-panel's window switcher and in
metacity's top-left window decoration and the alt-tab window-switching window.

Version-Release number of selected component (if applicable):
thunderbird-1.5-6


How reproducible:
100%

Steps to Reproduce:
1. Be running metacity as the window manager
2. Click on "Applications->Internet->Thunderbird Email"
3. Press alt-tab
  
Actual results:
Whilst launching from the desktop menu, the correct Thunderbird icon appears in
the window switcher for "Starting Thunderbird Email".  However, once the app has
started, Thunderbird's window's icon is the generic window icon in the top-left
of the decorations, and in the alt-tab view.

Expected results:
Should use thunderbird's icon, from e.g. the
"Applications->Internet->Thunderbird Email" menu item

Additional info:
Works OK for Firefox, both during launch, and after launch.

Should the app be setting the _NET_WM_ICON property directly?

See e.g. the implementation of gdk_window_set_icon_list here:
http://cvs.gnome.org/viewcvs/gtk%2B/gdk/x11/gdkwindow-x11.c?view=markup

See also bug 149512 (similar bug affecting emacs)
Comment 1 Sean Porterfield 2006-10-12 20:49:08 EDT
This sounds like bug 177823
Comment 2 Matěj Cepl 2008-02-08 11:17:39 EST
Since this bugzilla report was filed, we have seriously upgraded Gecko-related
packages in Rawhide, which may have resolved this issue. Users who have
experienced this problem are encouraged to upgrade their system to the latest
version of their distribution available.

Closing this bug as CANTFIX. Please, reopen, if this bug is still reproducable
on the latest update of your distribution.

[This is mass-closing of bugs which seem to be too old and irrelevant anymore;
we are sorry, if we are closing your bug in mistake; please, don't hesitate to
reopen, if it is still alive issue.]

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.