Bug 196595 - No Audio HD-3000 Card with kernel 2.6.17-1.2139_FC5
No Audio HD-3000 Card with kernel 2.6.17-1.2139_FC5
Status: CLOSED NOTABUG
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: kernel (Show other bugs)
5
All Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Kernel Maintainer List
Brian Brock
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2006-06-25 13:11 EDT by David Highley
Modified: 2007-11-30 17:11 EST (History)
1 user (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2006-10-19 20:28:49 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description David Highley 2006-06-25 13:11:08 EDT
Description of problem:
Upgraded to kernel 2.6.17-1.2139_FC5 and now have no audio with analog channels
and nothing with HD channels

Version-Release number of selected component (if applicable):
kernel-2.6.17-1.2139_FC5

How reproducible:
Just try tvtime to watch an analog channel. Or mplayer for an HD channel.


Steps to Reproduce:
1.
2.
3.
  
Actual results:


Expected results:


Additional info:
I have not been able to find anything in the logs that indicate there is a
problem. Firmware gets loaded. Running applications in a window there is nothing
logged that indicates a problem.
Comment 1 David Highley 2006-06-27 21:34:36 EDT
In doing more testing I discovered that I had used the wrong HD channel
configuration file. So the HD QAM functions are working but not the analog audio.
Everything had been working with kernel kernel-2.6.16-1.2133_FC5.
Comment 2 Dave Jones 2006-10-16 16:30:13 EDT
A new kernel update has been released (Version: 2.6.18-1.2200.fc5)
based upon a new upstream kernel release.

Please retest against this new kernel, as a large number of patches
go into each upstream release, possibly including changes that
may address this problem.

This bug has been placed in NEEDINFO state.
Due to the large volume of inactive bugs in bugzilla, if this bug is
still in this state in two weeks time, it will be closed.

Should this bug still be relevant after this period, the reporter
can reopen the bug at any time. Any other users on the Cc: list
of this bug can request that the bug be reopened by adding a
comment to the bug.

In the last few updates, some users upgrading from FC4->FC5
have reported that installing a kernel update has left their
systems unbootable. If you have been affected by this problem
please check you only have one version of device-mapper & lvm2
installed.  See bug 207474 for further details.

If this bug is a problem preventing you from installing the
release this version is filed against, please see bug 169613.

If this bug has been fixed, but you are now experiencing a different
problem, please file a separate bug for the new problem.

Thank you.
Comment 3 David Highley 2006-10-19 20:28:49 EDT
I found and fixed the issue, it my problem. Sorry for not closing this before.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.