Bug 196992 - Unable to config Imac G5 1.8 Ghz soundcard
Summary: Unable to config Imac G5 1.8 Ghz soundcard
Status: CLOSED UPSTREAM
Alias: None
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: system-config-soundcard   
(Show other bugs)
Version: 5
Hardware: ppc64
OS: Linux
medium
medium
Target Milestone: ---
Assignee: Martin Stransky
QA Contact:
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2006-06-28 00:42 UTC by Javier Cano
Modified: 2007-11-30 22:11 UTC (History)
0 users

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2006-08-17 07:36:31 UTC
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)
/root/scsound.log (11.60 KB, text/plain)
2006-06-28 00:42 UTC, Javier Cano
no flags Details

Description Javier Cano 2006-06-28 00:42:45 UTC
Description of problem:
I can not configure the sound card on my Imac G5 Mac. It is a 1.8 GHz computer,
it is the first version of this model. However, it seems the card is detected...

Version-Release number of selected component (if applicable):
system-config-soundcard-1.2.16-2

How reproducible:
Just try the command system-config-soundcard. It does not configure the soundcard.

Steps to Reproduce:
1.
system-config-soundcard

2. The command opens the sound card configuration window with this output (there
is no PCM device!)
amixer: Mixer attach default error: No such device
cat: /proc/asound/version: No such file or directory
cat: /proc/asound/modules: No such file or directory
cat: /proc/asound/pcm: No such file or directory

3.
Try to play the test from the window.
  
Actual results:
No sound is played. The test fails.

Expected results:
Sounds! (please) ;)

Additional info:

Comment 1 Javier Cano 2006-06-28 00:42:45 UTC
Created attachment 131639 [details]
/root/scsound.log

Comment 2 Martin Stransky 2006-06-29 14:57:52 UTC
Could you please check "#modprobe snd-powermac"? Are there any errors in dmesg?

Comment 3 Javier Cano 2006-06-30 10:30:28 UTC
Hi!

I did "/sbin/modprobe snd-powermac" and the following line is written (dmesg):
"snd:Can't request rsrc 0 (Sound Control: 0x80000000:80004fff)"

PS: thanks for your so fast answer!

Comment 4 Martin Stransky 2006-06-30 14:01:45 UTC
Please check this how-to (http://people.redhat.com/stransky/alsa/ - check new
drivers) and/or report this bug to alsa project (www.alsa-project.org), they're
authors of ALSA sound system.

Comment 5 Javier Cano 2006-08-16 18:35:21 UTC
Hi, I tried everything but I did not get anything... Sound is not working... :( 

Javier Cano

Comment 6 Martin Stransky 2006-08-17 07:36:31 UTC
I recommend you to report it to ALSA project (www.alsa-project.org)


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.