Bug 200190 - No sound from Intel 82801g - kernel 2.6.17.x smp
No sound from Intel 82801g - kernel 2.6.17.x smp
Status: CLOSED WORKSFORME
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: kernel (Show other bugs)
5
All Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Kernel Maintainer List
Brian Brock
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2006-07-25 20:32 EDT by Chris Mohler
Modified: 2007-11-30 17:11 EST (History)
1 user (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2006-09-03 16:55:55 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)
log from system-config-soundcard (7.79 KB, text/plain)
2006-07-25 20:32 EDT, Chris Mohler
no flags Details
dmesg output from 2.6.16 kernel (21.15 KB, application/octet-stream)
2006-07-25 20:33 EDT, Chris Mohler
no flags Details
dmesg output from 2.7.16 kernel (51.37 KB, application/octet-stream)
2006-07-25 20:34 EDT, Chris Mohler
no flags Details

  None (edit)
Description Chris Mohler 2006-07-25 20:32:29 EDT
Description of problem:
No sound from onboard intel controller whenn booting from 2.6.17.x .  Sound
works correctly in 2.6.16.x kernels.


Version-Release number of selected component (if applicable):
kernel-smp-2.6.17-1.2157_FC5 (doesn't work)
kernel-smp-2.6.16-1.2133_FC5 (works)

How reproducible:
Seems to be every time.

Steps to Reproduce:
1. Boot from 2.16.7.x smp kernel
2. Run system-config-soundcard as root
  
Actual results:
Sound device detected correctly, but no sound.

Expected results:
Sound device detected, and it plays sound...

Additional info:
Forgive me if this is a duplicate.  I saw one bug similar to this, but no
mention of the kernel and it was filed against alsa-lib:
https://bugzilla.redhat.com/bugzilla/show_bug.cgi?id=187906

This happens with all of the 2.6.17 smp kernels I've tried so far.

I'm attaching the log from system-config-soundcard under 2.6.17 and the dmesg
output from 2.6.16 and 2.6.17.

HTH,
Chris
Comment 1 Chris Mohler 2006-07-25 20:32:29 EDT
Created attachment 133034 [details]
log from system-config-soundcard
Comment 2 Chris Mohler 2006-07-25 20:33:42 EDT
Created attachment 133035 [details]
dmesg output from 2.6.16 kernel
Comment 3 Chris Mohler 2006-07-25 20:34:49 EDT
Created attachment 133036 [details]
dmesg output from 2.7.16 kernel
Comment 4 Chris Mohler 2006-09-03 16:55:55 EDT
This problem went away in:
2.6.17-1.2174_FC5smp

Chris

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.