Bug 20155 - server only accepts pasv connects
server only accepts pasv connects
Status: CLOSED WORKSFORME
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: wu-ftpd (Show other bugs)
7.0
alpha Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Bernhard Rosenkraenzer
Dale Lovelace
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2000-11-01 14:12 EST by o.schnapauff
Modified: 2007-04-18 12:29 EDT (History)
1 user (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2000-11-01 14:12:16 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description o.schnapauff 2000-11-01 14:12:14 EST
Always get cannot build data connection: connection refused
when ftping to the alpha server (after login, when trying
to do ls or download).

switching to pas (passive) works. client is win 98 or linux x86, same
effect. Server doesnt seem to correctly open the port.

no firewall in place. direct connection, used to work before upgrade.
Comment 1 Bernhard Rosenkraenzer 2000-11-02 06:35:33 EST
I can't reproduce this (works here, server == AlphaServer DS20, client == Linux x86).
By any chance, did you recompile wu-ftpd with --disable-port?
Comment 2 Bernhard Rosenkraenzer 2000-11-02 06:36:53 EST
Another option is that your clients are broken. Check if recompiling wu-ftpd with --enable-badclients fixes the problem for you. (If it does, check wu-ftpd's CHANGES file for the details and update your clients).
Comment 3 Need Real Name 2001-05-24 12:47:34 EDT
I have the same problem, but from redhat 7.0 clients it says that the connection
if refused.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.