Bug 202752 - scsi-bus scanning causes errors with EMC Clariion 'passive' LUNs
scsi-bus scanning causes errors with EMC Clariion 'passive' LUNs
Status: CLOSED WONTFIX
Product: Red Hat Enterprise Linux 4
Classification: Red Hat
Component: kernel (Show other bugs)
4.4
i386 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Tom Coughlan
Brian Brock
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2006-08-16 05:34 EDT by Mimmus
Modified: 2012-06-20 12:09 EDT (History)
8 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2012-06-20 12:09:00 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)
System log (236.16 KB, application/octet-stream)
2006-08-16 05:34 EDT, Mimmus
no flags Details

  None (edit)
Description Mimmus 2006-08-16 05:34:11 EDT
Description of problem:
full scanning of scsi-bus after startup of haldaemon causes a lot of errors if
some scsi devices are 'passive' LUNs of an active-passive array (EMC Clariion CX700)

Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible:
always

Steps to Reproduce:
1. Reboot

Actual results:
Aug 16 11:27:54 egeo haldaemon: haldaemon startup succeeded
Aug 16 11:27:54 egeo kernel: Device sdab not ready.
Aug 16 11:27:54 egeo kernel: end_request: I/O error, dev sdab, sector 0
Aug 16 11:27:54 egeo kernel: Buffer I/O error on device sdab, logical block 0
Aug 16 11:27:54 egeo kernel: Device sdab not ready.
Aug 16 11:27:54 egeo kernel: end_request: I/O error, dev sdab, sector 512
Aug 16 11:27:54 egeo kernel: Buffer I/O error on device sdab, logical block 64
Aug 16 11:27:54 egeo kernel: Buffer I/O error on device sdab, logical block 65
Aug 16 11:27:54 egeo kernel: Buffer I/O error on device sdab, logical block 66
Aug 16 11:27:54 egeo kernel: Buffer I/O error on device sdab, logical block 67
Aug 16 11:27:54 egeo kernel: Buffer I/O error on device sdab, logical block 68
Aug 16 11:27:54 egeo kernel: Buffer I/O error on device sdab, logical block 69
Aug 16 11:27:54 egeo kernel: Buffer I/O error on device sdab, logical block 70
Aug 16 11:27:54 egeo kernel: Buffer I/O error on device sdab, logical block 71
Aug 16 11:27:54 egeo kernel: Device sdab not ready.
Aug 16 11:27:54 egeo kernel: end_request: I/O error, dev sdab, sector 512
Aug 16 11:27:54 egeo kernel: Buffer I/O error on device sdab, logical block 64

Expected results:
No errors in syslog

Additional info:
Comment 1 Mimmus 2006-08-16 05:34:11 EDT
Created attachment 134286 [details]
System log
Comment 2 David Zeuthen 2006-10-19 12:33:02 EDT
Looks like a kernel issue to me.
Comment 6 Satish Bhatia 2008-12-24 13:09:07 EST
I am also coming across the same error on 4.7.
When do you anticipate to have a fix on this
Comment 7 Jiri Pallich 2012-06-20 12:09:00 EDT
Thank you for submitting this issue for consideration in Red Hat Enterprise Linux. The release for which you requested us to review is now End of Life. 
Please See https://access.redhat.com/support/policy/updates/errata/

If you would like Red Hat to re-consider your feature request for an active release, please re-open the request via appropriate support channels and provide additional supporting details about the importance of this issue.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.