Bug 203891 - i810 - BadAlloc (insufficient resources for operation) when playing a HD-video
i810 - BadAlloc (insufficient resources for operation) when playing a HD-video
Status: CLOSED INSUFFICIENT_DATA
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: xorg-x11 (Show other bugs)
5
i686 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Adam Jackson
David Lawrence
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2006-08-24 04:40 EDT by sergey
Modified: 2008-08-02 19:40 EDT (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2007-05-26 15:09:43 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)
Mplayer output (2.30 KB, text/plain)
2006-08-24 04:40 EDT, sergey
no flags Details
xorg-x11-drv-i810-maxresolution.patch (1.30 KB, text/plain)
2006-08-24 04:43 EDT, sergey
no flags Details
xvinfo output (for patched driver) (1.59 KB, text/plain)
2006-08-24 04:46 EDT, sergey
no flags Details
xorg.conf (3.66 KB, text/plain)
2006-08-24 04:49 EDT, sergey
no flags Details
Xorg log (71.79 KB, text/plain)
2006-08-24 04:49 EDT, sergey
no flags Details
gdb output (3.58 KB, text/plain)
2006-08-24 04:50 EDT, sergey
no flags Details

  None (edit)
Description sergey 2006-08-24 04:40:42 EDT
Cannot play HD-Video with MPlayer using Xvideo.

Description of problem:
With default driver xorg-x11-drv-i810 xvinfo say:
 maximum XvImage size: 1440 x 1080
so, my HD-video not playing - mplayer say:

=== begin ===
VDec: vo config request - 1920 x 1080 (preferred colorspace: Planar YV12)
VDec: using Planar YV12 as output csp (no 0)
Movie-Aspect is 1.78:1 - prescaling to correct movie aspect.
VO: [xv] 1920x1080 => 1920x1080 Planar YV12 
[xv] Source image dimensions are too high: 1920x1080 (maximum is 1440x1080)
FATAL: Cannot initialize video driver.

FATAL: Could not initialize video filters (-vf) or video output (-vo).
=== end ===

OK, I get sources of driver and patch it for change max dimensions (see patch in
attachment), after that I build rpm and install it. xvinfo say (see full output
in attachement):
 maximum XvImage size: 1920 x 1440

I try run mplayer (see full output in attachement):
=== begin ===
Starting playback...
VDec: vo config request - 1920 x 1080 (preferred colorspace: Planar YV12)
VDec: using Planar YV12 as output csp (no 0)
Movie-Aspect is 1.78:1 - prescaling to correct movie aspect.
VO: [xv] 1920x1080 => 1920x1080 Planar YV12 
aspect: Warning: no suitable new res found!
aspect: Warning: no suitable new res found!
aspect: Warning: no suitable new res found!
X11 error: BadAlloc (insufficient resources for operation)?,?% 0 0 
=== end ===

With -vo x11 video playing, but slow.


Additional info:
software:
OS updated to core-update Aug 23.

xorg-x11-server-Xorg-1.0.1-9.fc5.5
xorg-x11-drv-i810-1.4.1.3-3.1
mplayer-1.0pre8-1

hardware:
Intel Celeron M 1.60GHz
256Mb
82852/855GM Integrated Graphics Device
Comment 1 sergey 2006-08-24 04:40:42 EDT
Created attachment 134789 [details]
Mplayer output
Comment 2 sergey 2006-08-24 04:43:18 EDT
Created attachment 134791 [details]
xorg-x11-drv-i810-maxresolution.patch
Comment 3 sergey 2006-08-24 04:46:18 EDT
Created attachment 134792 [details]
xvinfo output (for patched driver)
Comment 4 sergey 2006-08-24 04:49:02 EDT
Created attachment 134793 [details]
xorg.conf

My xorg.conf.

I wrote this:
Load  "xaa"
Load  "ramdac"
Load  "vgahw"
Load  "vbe"
Load  "ddc"
Load  "fb"
Load  "int10"
Load  "shadowfb"
Load  "shadow"

becose patched driver did not load it automaticaly (why?..)
Comment 5 sergey 2006-08-24 04:49:25 EDT
Created attachment 134794 [details]
Xorg log
Comment 6 sergey 2006-08-24 04:50:12 EDT
Created attachment 134795 [details]
gdb output

Finaly, I run mplayer under gdb. It output here.
Comment 7 Adam Jackson 2007-03-28 13:16:23 EDT
This appears to be fixed in the code in xorg-x11-drv-i810 1.6.5.  Does it still
misbehave for you in FC6 or FC7?
Comment 8 Adam Jackson 2007-05-26 15:09:43 EDT
Mass closure: This bug has been in NEEDINFO for over six weeks with no
additional information provided, and is therefore being closed.  If this bug is
still an issue for you, please supply the requested information, and reopen the bug.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.