Bug 211421 - pwc still fails to work with Logitech Quickcam Notebook Pro
pwc still fails to work with Logitech Quickcam Notebook Pro
Status: CLOSED NOTABUG
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: kernel (Show other bugs)
5
All Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Pete Zaitcev
Brian Brock
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2006-10-18 20:03 EDT by David Reed
Modified: 2007-11-30 17:11 EST (History)
2 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2006-10-18 22:25:00 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description David Reed 2006-10-18 20:03:01 EDT
Description of problem:

pwc still fails to work with Logitech Quickcam Notebook Pro

Version-Release number of selected component (if applicable):
2.6.18-1.2200.fc5 pwc

How reproducible:

plug in Logitech Quickcam Notebook Pro to FC5 with 2.6.18-1 kernel

Steps to Reproduce:
1. connect Logitech Quickcam Notebook Pro
2. use v4l tool such as ekiga

  
Actual results:

ohci_hcd 0000:00:02.0: wakeup
usb 1-1: new full speed USB device using ohci_hcd and address 2
usb 1-1: configuration #1 chosen from 1 choice
Linux video capture interface: v2.00
pwc: Unknown parameter `index'
pwc: Unknown parameter `index'
pwc: Unknown parameter `index'
usbcore: registered new driver snd-usb-audio

No camera available to ekiga

Expected results:

camera detected and seen in ekiga


Additional info:

Note: camera still not working, reported in bug 185377, which shows workaround
using Saillard's updated PWC driver.  Please incorporate into kernel, please!
Comment 1 Pete Zaitcev 2006-10-18 20:30:54 EDT
I don't understand how this is possible. Luc's driver is completely incorporated.
I checked it a couple of weeks ago personally.

Most likely it's a Luc's regression, same as Hugh hit in bug 185377, or other.
Comment 2 David Reed 2006-10-18 22:25:00 EDT
Stupid me.   On further investigation, the symptom comes from an "option pwc
index=1" line in my modprobe.conf that was required to make Saillard's driver
work when I built it separately.   Apparently that command is now no longer
relevant, and stopped the driver from loading and recognizing the camera.

Indeed it works fine in 2.6.18.1 without that line.   I am happy.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.