Bug 212023 - Errors when mounting block devices as home directories
Errors when mounting block devices as home directories
Status: CLOSED CURRENTRELEASE
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: selinux-policy-targeted (Show other bugs)
6
All Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Daniel Walsh
Ben Levenson
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2006-10-24 13:41 EDT by Bill Nottingham
Modified: 2014-03-16 23:03 EDT (History)
1 user (show)

See Also:
Fixed In Version: Current
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2007-09-12 13:08:21 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Bill Nottingham 2006-10-24 13:41:52 EDT
Description of problem:

I have:

/dev/sda2 /home/bar ext3 defaults 1 2
/dev/sda3 /home/baz ext3 defaults 1 2
/dev/sda4 /home/foo xfs  defaults 1 2

in /etc/fstab.

These fail to mount on bootup:

audit(1161711416.670:4): avc:  denied  { mounton } for  pid=1568 comm="mount"
name="bar" dev=sda1 ino=652802 scontext=system_u:system_r:mount_t:s0
tcontext=user_u:object_r:user_home_dir_t:s0 tclass=dir
audit(1161711416.670:5): avc:  denied  { mounton } for  pid=1568 comm="mount"
name="bar" dev=sda1 ino=652802 scontext=system_u:system_r:mount_t:s0
tcontext=user_u:object_r:user_home_dir_t:s0 tclass=dir
audit(1161711416.670:6): avc:  denied  { mounton } for  pid=1568 comm="mount"
name="baz" dev=sda1 ino=652803 scontext=system_u:system_r:mount_t:s0
tcontext=user_u:object_r:user_home_dir_t:s0 tclass=dir
audit(1161711416.670:7): avc:  denied  { mounton } for  pid=1568 comm="mount"
name="baz" dev=sda1 ino=652803 scontext=system_u:system_r:mount_t:s0
tcontext=user_u:object_r:user_home_dir_t:s0 tclass=dir
audit(1161711416.670:8): avc:  denied  { mounton } for  pid=1568 comm="mount"
name="foo" dev=sda1 ino=652804 scontext=system_u:system_r:mount_t:s0
tcontext=user_u:object_r:user_home_dir_t:s0 tclass=dir
audit(1161711416.670:9): avc:  denied  { mounton } for  pid=1568 comm="mount"
name="foo" dev=sda1 ino=652804 scontext=system_u:system_r:mount_t:s0
tcontext=user_u:object_r:user_home_dir_t:s0 tclass=dir

Version-Release number of selected component (if applicable):

selinux-policy-2.3.18-10

Additional info:

Oddly, running 'mount -a' post boot mounts them fine.
Comment 1 Daniel Walsh 2006-10-24 15:42:09 EDT
Fixed in selinux-policy-2.4.1-3
Comment 2 Daniel Walsh 2007-09-12 13:08:21 EDT
Moving modified bugs to closed

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.