Bug 217161 - system-config-cluster should require fonts-xorg-base
Summary: system-config-cluster should require fonts-xorg-base
Status: CLOSED ERRATA
Alias: None
Product: Red Hat Cluster Suite
Classification: Retired
Component: redhat-config-cluster (Show other bugs)
(Show other bugs)
Version: 4
Hardware: All Linux
medium
medium
Target Milestone: ---
Assignee: Jim Parsons
QA Contact: Cluster QE
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2006-11-24 14:53 UTC by Carsten Clasohm
Modified: 2009-04-16 20:12 UTC (History)
2 users (show)

Fixed In Version: RHBA-2008-0792
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2008-07-25 19:07:30 UTC
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)


External Trackers
Tracker ID Priority Status Summary Last Updated
Red Hat Product Errata RHBA-2008:0792 normal SHIPPED_LIVE system-config-cluster bug fix update 2008-07-25 19:07:27 UTC

Description Carsten Clasohm 2006-11-24 14:53:34 UTC
Description of problem:

Trying to start system-config-cluster on a system where fonts-xorg-base is not
installed gives an error about missing font configuration. Installing
fonts-xorg-base fixes this.

Version-Release number of selected component (if applicable):

system-config-cluster-1.0.27-1.0

How reproducible:

always

Steps to Reproduce:

1. install Cluster Suite as described in the documentation, on a system where
fonts-xorg-base is not installed

2. run system-config-cluster
  
Actual results:

"No fonts found; this probably means that the fontconfig
library is not correctly configured. You may need to
edit the fonts.conf configuration file. More information
about fontconfig can be found in the fontconfig(3) manual
page and on http://fontconfig.org"

Expected results:

Installing the system-config-cluster package should automatically install the
fonts-xorg-base package.

Additional information:

The current error message is not very helpful. It took me a few minutes to find
out what to install to fix this.

Comment 3 Jim Parsons 2008-04-29 08:17:58 UTC
Done

Comment 7 errata-xmlrpc 2008-07-25 19:07:30 UTC
An advisory has been issued which should help the problem
described in this bug report. This report is therefore being
closed with a resolution of ERRATA. For more information
on the solution and/or where to find the updated files,
please follow the link below. You may reopen this bug report
if the solution does not work for you.

http://rhn.redhat.com/errata/RHBA-2008-0792.html



Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.