Bug 219233 - [RHEL5 Beta2] xorg: screen black out when X installer starts up on a box having ATI ES1000.
[RHEL5 Beta2] xorg: screen black out when X installer starts up on a box havi...
Status: CLOSED CURRENTRELEASE
Product: Red Hat Enterprise Linux 5
Classification: Red Hat
Component: xorg-x11-drv-ati (Show other bugs)
5.0
All Linux
medium Severity high
: ---
: ---
Assigned To: Adam Jackson
: Desktop
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2006-12-11 19:09 EST by Kiyoshi Ueda
Modified: 2007-11-30 17:07 EST (History)
7 users (show)

See Also:
Fixed In Version: 5.0.0
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2007-01-03 09:55:34 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)
/tmp/XConfig.test (741 bytes, text/plain)
2006-12-13 09:58 EST, Kiyoshi Ueda
no flags Details
/tmp/ramfs/X.log (56.19 KB, text/plain)
2006-12-13 09:59 EST, Kiyoshi Ueda
no flags Details
lspci output (1.69 KB, text/plain)
2006-12-13 10:00 EST, Kiyoshi Ueda
no flags Details

  None (edit)
Description Kiyoshi Ueda 2006-12-11 19:09:09 EST
Description of problem:
Installation screen black out when X installer starts up on
a box having ATI ES1000.


Version-Release number of selected component:
RHEL5-Server-20061207.4
  xorg-x11-drv-ati-6.6.3-3.el5


How reproducible:
Always


Steps to Reproduce:
 1. Start graphical installation on a box having ATI ES1000 chip.
    (Don't use VNC.)


Actual results:
Installation screen black out when X installer starts up.


Expected results:
Installation screen should not black out.


Additional info:
RHEL5-Server-20061201.0 with xorg-x11-drv-ati-6.6.3-2.el5 works fine.
Comment 2 Kiyoshi Ueda 2006-12-13 09:58:51 EST
Created attachment 143521 [details]
/tmp/XConfig.test
Comment 3 Kiyoshi Ueda 2006-12-13 09:59:45 EST
Created attachment 143522 [details]
/tmp/ramfs/X.log
Comment 4 Kiyoshi Ueda 2006-12-13 10:00:26 EST
Created attachment 143523 [details]
lspci output
Comment 6 Alan Matsuoka 2006-12-14 09:42:54 EST
This is a blocker.
Comment 9 Adam Jackson 2006-12-14 15:11:23 EST
Built new driver as xorg-x11-drv-ati 6.6.3-3.1.el5, -> MODIFIED.  Please test,
and move this bug back to ASSIGNED if further issues arise.
Comment 10 Kiyoshi Ueda 2006-12-14 15:50:01 EST
I confirmed that X works fine with 6.6.3-3.1.el5 after installation.
When the package is included in a new build tree, I'll test it again
by installation too.
Comment 11 Kiyoshi Ueda 2006-12-15 12:28:40 EST
I confirmed that X installer works fine in the RHEL5-Server-20061214.2
which includes xorg-x11-drv-ati-6.6.3-3.1.el5.
Comment 13 Zack Cerza 2006-12-21 17:23:40 EST
Graphical install works as expected. VERIFIED.
Comment 14 Jay Turner 2007-01-03 09:55:34 EST
xorg-x11-drv-ati-6.6.3-3.2.el5 included in the 20061218.1 trees.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.