Bug 220910 - Some mounts stops working
Some mounts stops working
Status: CLOSED NEXTRELEASE
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: autofs (Show other bugs)
6
i386 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Ian Kent
Brock Organ
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2006-12-28 14:53 EST by Terje Røsten
Modified: 2008-01-21 04:29 EST (History)
1 user (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2008-01-21 04:29:35 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)
tarball with /etc/auto* files, /var/log/messages and core dump (45.09 KB, application/octet-stream)
2006-12-28 14:53 EST, Terje Røsten
no flags Details

  None (edit)
Description Terje Røsten 2006-12-28 14:53:43 EST
It might take days to trigger this problem, but it's still very painful.

The problem is that some mount just stops working, the dir in question here is
/cluster/bin:

Dec 28 16:24:10 gudrun automount[3043]: attempting to mount entry
/home/gudrun/bjornskj
Dec 28 16:24:10 gudrun automount[3043]: mount(nfs): mounted
anne:/export/home/bjornskj on /home/gudrun/bjornskj
Dec 28 16:24:10 gudrun automount[3043]: mounted /home/gudrun/bjornskj
Dec 28 16:24:28 gudrun automount[3043]: attempting to mount entry /cluster/bin
Dec 28 16:24:28 gudrun automount[3043]: mount(nfs): nfs: mount failure
susanne:/export-c/cluster/bin on /cluster/bin
Dec 28 16:24:28 gudrun automount[3043]: failed to mount /cluster/bin
Dec 28 16:24:28 gudrun automount[3043]: attempting to mount entry /home/post/mail
Dec 28 16:24:28 gudrun automount[3043]: mount(nfs): mounted
anne:/export/home/mail on /home/post/mail
Dec 28 16:24:28 gudrun automount[3043]: mounted /home/post/mail
Dec 28 16:24:28 gudrun automount[3043]: attempting to mount entry /cluster/bin
Dec 28 16:24:28 gudrun automount[3043]: failed to mount /cluster/bin
Dec 28 16:24:28 gudrun automount[3043]: attempting to mount entry /cluster/bin
Dec 28 16:24:28 gudrun automount[3043]: failed to mount /cluster/bin
Dec 28 16:24:28 gudrun automount[3043]: attempting to mount entry /cluster/bin
Dec 28 16:24:28 gudrun automount[3043]: failed to mount /cluster/bin
Dec 28 16:24:38 gudrun automount[3043]: attempting to mount entry /cluster/bin
Dec 28 16:24:38 gudrun automount[3043]: failed to mount /cluster/bin

The mount failes, while it was successful 20 min before (and there is no changes
on server or client): 

$ grep 'mounted /cluster/bin' messages| grep 'Dec 28'
Dec 28 00:04:55 gudrun automount[3043]: mounted /cluster/bin
Dec 28 02:37:39 gudrun automount[3043]: mounted /cluster/bin
Dec 28 02:58:29 gudrun automount[3043]: mounted /cluster/bin
Dec 28 03:43:49 gudrun automount[3043]: mounted /cluster/bin
Dec 28 14:44:57 gudrun automount[3043]: mounted /cluster/bin
Dec 28 15:29:53 gudrun automount[3043]: mounted /cluster/bin
Dec 28 15:50:47 gudrun automount[3043]: mounted /cluster/bin
Dec 28 16:02:57 gudrun automount[3043]: mounted /cluster/bin

At the same time I get a core dump from mount.nfs:

$ file core.29721
core.29721: ELF 32-bit LSB core file Intel 80386, version 1 (SYSV), SVR4-style,
from 'mount.nfs'
$ ls -l core.29721
-rw------- 1 root root 110592 des 28 16:24 core.29721

The core dump, /etc/auto* files and automount log attached.

BTW: the servers anne and susanne is the same host with two different
interfaces, it's running RHEL4 U4 x86_64.

$ rpm -q autofs
autofs-5.0.1-0.rc2.36
$ uname -a
Linux gudrun 2.6.18-1.2849.fc6 #1 SMP Fri Nov 10 12:45:28 EST 2006 i686 athlon
i386 GNU/Linux
Comment 1 Terje Røsten 2006-12-28 14:53:43 EST
Created attachment 144484 [details]
tarball with /etc/auto* files, /var/log/messages and core dump
Comment 2 Ian Kent 2006-12-28 19:21:46 EST
(In reply to comment #0)
> It might take days to trigger this problem, but it's still very painful.
> 
...
> 
> At the same time I get a core dump from mount.nfs:

What version of nfs-utils?

Ian
Comment 3 Terje Røsten 2006-12-29 03:39:39 EST
> What version of nfs-utils?

$ rpm -q nfs-utils
nfs-utils-1.0.10-5.fc6
Comment 4 Ian Kent 2006-12-29 05:22:42 EST
(In reply to comment #3)
> > What version of nfs-utils?
> 
> $ rpm -q nfs-utils
> nfs-utils-1.0.10-5.fc6
> 

OK I'll try to get the right versions of everything to check
out the core dump. It could be a little hard to get this right
but we'll see.

Ian
Comment 5 Terje Røsten 2008-01-21 04:29:35 EST
I have no FC6 system left and have don't seen this problem on FC7 and FC8, closing.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.